Σπάει ρεκόρ το ιταλικό χρέος -Σε νέο ιστορικό υψηλό, έφτασε τα 2,16 τρισ. ευρώ - iefimerida.gr

Σπάει ρεκόρ το ιταλικό χρέος -Σε νέο ιστορικό υψηλό, έφτασε τα 2,16 τρισ. ευρώ

Σπάει ρεκόρ το ιταλικό χρέος -Σε νέο ιστορικό υψηλό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλπάζει το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, που παρουσίασε νέα αύξηση φτάνοντας το Μάιο σε 2,166 τρισ. ευρώ, που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας.

Από την αρχή του 2014, το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 96 δισεκατομμύρια ευρώ και τα ιταλικά ΜΜΕ μιλούν για ένα νέο αρνητικό ρεκόρ, το οποίο «βαρύνει όπως πάντα τις νεότερες γενεές». Μάλιστα, το χρέος εξακολουθεί να καλπάζει παρά τη θετική πορεία των φορολογικών εσόδων τα οποία το Μάιο αυξήθηκαν κατά 2,9%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2013.

Στο μεταξύ, ο Ματέο Ρέντσι, σε συνεργασία με τον Φρανσουά Ολάντ πιέζει τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να εγκριθεί ένα νέο, έκτακτο ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να καλύπτει όλη την ερχόμενη πενταετία, συνολικού ύψους 200 δισ. ευρώ, το οποίο θα επικεντρώνεται στους τομείς της παιδείας, των υποδομών, της ψηφιακής τεχνολογίας, της έρευνας, των μεταφορών και της επαγγελματικής κατάρτισης», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις ιταλικό χρέος Ματέο Ρέντσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ