Συνεχίζονται τα Αισχύλεια 2011

Άνοιξε ο κύκλος των φετινών Αισχύλειων στο Παλαιό Ελαιουργείο (στην παραλία Ελευσίνας) που για ένα ολόκληρο μήνα θα μας κρατήσουν συντροφιά με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεωις, κινηματογραφικές προβολές και εικαστικά δρώμενα.

Πρόκειται την 36η χρονιά διεξαγωγής των Αισχύλειων, ενός πολιτιστικού φεστιβάλ που έχει γίνει πλέον θεσμός.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 28 Αυγούστου η Δήμητρα Γαλάνη με τον Vassiliko θα συναντηθούν για πρώτη φορά στη σκηνή, επιφυλάσσοντας ένα απρόσμενο και γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα, ενώ την Τρίτη 30/08 τη σκυτάλη παίρνει ο Cayetano Ft DJ Booker , ενώ την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ο Γιάννης Χαρούλης, που θα παρουσιάσει και τα νέα του τραγούδια. Ακολουθούν οι εμφανίσεις των Maraveyas Ilegal (Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου) και ο Ορφέας Περίδης με τους Human Touch (Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου)

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα δωθεί η παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ την Τετάρτη 31 Αυγούστου, η Μίρκα Γεμεντζάκη με αφορμή το έτος Παπαδιαμάντη και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του δημιουργού θα μας παρουσιάσει την παράσταση «Θαλασσινοί Έρωτες». Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στην σκηνή του Παλαιού Ελαιουργείου ανεβαίνουν οι «Σκηνοβάτες» του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου το Θέατρο «Άττις» θα παρουσιάσει την παράσταση «Ερημος» του Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Ακολουθούν οι «Ιχνευτές» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, από την Εταιρεία Πολιτισμού Anagnosis (Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου), ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνει ο «Οθέλλος» του Γ. Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη και Κ. Μαρκουλάκη. Ακολουθεί ο «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Τέλος το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΡΗΤΗΣ θα παρουσιάσει το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δυο Αφεντάδων», ενώ ο κύκλος των θεατρικών παραστάσεων θα κλείσει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου με την Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας να παρουσιάζει την κοινωνικοπολιτική σάτιρα του Γιώργου Χασάπογλου «Οι Κουραμπιέδες» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα Αισχύλεια περιλαμβάνουν και μια εβδομάδα-αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο (20 έως 27 Σεπτεμβρίου) στα πλαίσια του οποίου θα προβληθούν οι ταινίες: «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη (20/9), «ΝΗSOS» του Χρήστου Δήμα (21/9), «Ο θάνατος που Ονειρεύτηκα» του Παναγιώτη Κράββα (22/9), «Το Χάρισμα» της Χριστίνας Ιωακειμίδη (23/9), «Κανένας» του Χρήστου Νικολέρη (24/9), «Χώρα Προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα (25/9) και «Απ' τα Kόκαλα Βγαλμένα» του Σωτήρη Γκορίτσα (26/9). Οι προβολές θα γίνουν στον Θερινό Κινηματογράφο στην Παραλία Ελευσίνας.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Στον industrial χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου στην Ελευσίνα από τις 02 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Οκτωβρίου θα υπάρχουν installations από τον Στήβεν Αντωνάκο, ενώ κατά το χρονικό διάστημα 2-30 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» διοργανώνεται έκθεση της Λουκίας Αλαβάνου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Παλαιό Ελαιουργείο απέχει μόνο 1 χλμ από τις θέσεις Parking που προτείνονται και η πρόσβαση σε αυτό με τα πόδια δίνει την ευκαιρία για έναν ωραίο περίπατο κατά μήκος του αρχαιολογικού χώρου στον πεζόδρομο της οδού Νικολαίδου.

Φέτος, επίσης, θα διατίθεται και πούλμαν από το Parking κοντά στο Δημαρχείο προς το Ελαιουργείο, στις 19:00 και 20:15 τις ημέρες των εκδηλώσεων.

Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι 20.30. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας θα πρέπει να προσέρχεσθε τουλάχιστον στις 20.00.

Το προνόμιο της αριθμημένης θέσης για τους κατόχους κάρτας διαρκείας δεν ισχύει μετά τις 20:30.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://aisxylia.gr/index.php

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ