Ετοιμάζουν plan B για να πιάσουν τον «Σήφη» -Τι περιλαμβάνει το σχέδιο - iefimerida.gr

Ετοιμάζουν plan B για να πιάσουν τον «Σήφη» -Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στάση αναμονής τηρούν οι επιστήμονες, καθώς βλέπουν πως ο κροκόδειλος στο Ρέθυμνο δεν... τσιμπάει στα δολώματα που του ρίχνουν. Έτσι συστήνουν υπομονή, να κοπάσει η αναταραχή των κατοίκων και να αφήσουν τον «Σήφη» να ηρεμήσει!

Όπως είπε στο Cretalive o ερευνητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Πέτρος Λυμπεράκης, δεν αναμένονται αποτελέσματα νωρίτερα από διάστημα δύο εβδομάδων, ενώ το deadline που έχουν θέσει πριν προχωρήσουν σε σχέδιο Β, είναι αυτό των δύο μηνών. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει εγκαταστήσει μια κάμερα στη μία από τις δύο παγίδες που έχουν εγκατασταθεί, ενώ επιστήμονες επιτηρούν τη δεύτερη παγίδα.

Σε περίπτωση που ο Σήφης αποδειχθεί ... γάτα και δεν "τσιμπήσει", το εναλλακτικό σχέδιο περιλαμβάνει δίχτυ στα νερά του φράγματος προκειμένου να πιαστεί το ερπετό.

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στο Ρέθυμνο για την παραμονή του κροκόδειλου Σήφη στο φράγμα των Ποταμών, σε ελεγχόμενο χώρο, την ίδια ώρα που ειδικοί καταστρώνουν σχέδια επί σχεδίων για τη «σύλληψή» του Σήφη.

Μάχη για τον «Σήφη»

Στο μεταξύ εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρούν πως ο «Σήφης» θα εκτοξεύσει, όπως λένε, στα ύψη την τουριστική επισκεψιμότητα. Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες είναι οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι σπεύδουν στο φράγμα προκειμένου να απαθανατίσουν τον Σήφη. Μάλιστα τουριστικά γραφεία ξεκίνησαν να εντάσσουν στο ημερήσιο πρόγραμμα εκδρομών και μία στάση στο φράγμα των Ποταμών, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος".

Από την άλλη, ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η παραμονή του «Σήφη» στο φράγμα εγκυμονεί κινδύνους και ζητούν το ερπετό να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατόν. Κάτοικοι που διατηρούν περιουσίες κοντά στο φράγμα εκφράζουν φόβους για τη ζωή τους, για τα ζώα τους αλλά και για τη σωματική ακεραιότητα επισκεπτών, κυρίως νεαρών, οι οποίοι πηγαίνουν εκδρομές στο φράγμα.

Στη... διαμάχη που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το μέλλον του «Σήφη» και την αξιοποίησή του, ο ερευνητής - ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πέτρος Λυμπεράκης, ο οποίος "πρωταγωνιστεί" στην επιχείρηση... αιχμαλωσίας του κροκόδειλου, εμφανίζεται κατηγορηματικός. «Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα πάρει την απόφαση. Είμαι όμως αρνητικός να παραμείνει στο φράγμα. Αν αύριο ο δήμαρχος Αποκόρωνου προτείνει να βάλει δύο ιπποπόταμους στη λίμνη του Κουρνά, τι θα γίνει; Ποιος θα βάλει "φρένο" σε όλη αυτήν την ιστορία;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ