Ο Γενς Βάιντμαν προειδοποιεί: Η ευρωκρίση μπορεί να έρθει ξανά -Γιατί χτυπάει το καμπανάκι για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ο Γενς Βάιντμαν προειδοποιεί: Η ευρωκρίση μπορεί να έρθει ξανά -Γιατί χτυπάει το καμπανάκι για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προηγούμενη εβδομάδα έφερε στο προσκήνιο μια... γκρίζα νότα από το πρόσφατο παρελθόν. Η κρίση στα χρηματιστήρια με πηγή κινδύνου την Πορτογαλία και την Banco Espirito Santo, κατέδειξε πως οι καλές ημέρες θα αργήσουν πολύ να σταθεροποιηθούν.

Αντιστοίχως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφερειακές χώρες δεν λύνονται ως διά μαγείας, αλλά συχνά πυκνά ανασύρονται από τον... πάτο της θάλασσας, προκαλώντας στιγμιαίες, αλλά αξιοσημείωτες ταραχές.

Για κίνδυνο επιστροφής της ευρωκρίσης εάν δεν τηρηθούν οι αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες, προειδοποιεί και ο επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, Γενς Βάιντμαν.

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, σε συνέντευξή του προς την Welt am Sonntag ο Γενς Βάιντμαν υπογραμμίζει ότι μέσω της ακολουθούμενης νομισματικής πολιτικής εξαγοράστηκε απλώς χρόνος για τις κυβερνήσεις προκειμένου να υλοποιήσουν δομικές μεταρρυθμίσεις και να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν δεν αξιοποιηθεί τώρα αυτός ο χρόνος, η κρίση χρέους μπορεί να αναζωπυρωθεί πολύ γρήγορα. «Η κρίση κατέδειξε ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν οι χώρες δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα και χάνουν την αξιοπιστία τους», λέει χαρακτηριστικά ο Γενς Βάιντμαν.

Εμμέσως πλην σαφώς αναφέρεται και στην Ελλάδα, καθώς για τους Γερμανούς, αλλά και για τους δανειστές εξακολουθεί να ανήκει στην κατηγορία των χωρών που καλούνται να προβούν σε δομικές μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ