Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ: Ο Γερμανός που μάτωσε για να πάρει η ομάδα του το Παγκόσμιο Κύπελλο [εικόνες&βίντεο]

Μπορεί ο Μάριο Γκέτσε να ήταν ο «χρυσός» σκόρερ στον τελικό του Μουντιάλ, ωστόσο ο άσος της Μπάγερν Μονάχου Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ ήταν ίσως ο κορυφαίος της Εθνικής Γερμανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην ομάδα της Αργεντινής.

Ηταν ο ποδοσφαιριστής με το περισσότερο πάθος που έμπαινε δυνατά σε όλες της φάσεις σαν να ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του. Μάλιστα παρά τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν σταμάτησε λεπτό να τρέχει και να κυνηγάει όλες τις φάσεις. Η μοναδική φορά που αναγκάστηκε να βγει για λίγο από τον αγωνιστικό χώρο, αν και ο ίδιος δεν ήθελε, ήταν όταν μετά από μία σκληρή διεκδίκηση με τον Αγκουέρο τραυματίστηκε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει. Τελικά βγήκε, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια επέστρεψε στον αγώνα σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Το ίδιο συγκλονιστικός όμως ήταν μετά τη λήξη του αγώνα, όταν οι περισσότεροι Γερμανοί πανηγύριζαν, εκείνος έσπευσε να αγκαλιάσει τον Λιονέλ Μέσι.

Ποιος είναι ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ

O Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ είναι Γερμανός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως μέσος στην γερμανική Μπάγερν Μονάχου. Είναι μέλος της Εθνικής Γερμανίας. Γεννήθηκε στο Κόλμπερμοορ της Άνω Βαυαρίας την 1η Αυγούστου του 1984. Ο ίδιος πάντως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του κάτι που φαίνεται και από την επιλογή του να γράψει στα παπούτσια του τη φράση «the chosen one», ο «εκλεκτός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ