Σεξ χωρίς φόβο: Το χάπι που θα μας κάνει να ξεχάσουμε το AIDS και το συγκλονιστικό εξώφυλλο του New York Magazine - iefimerida.gr

Σεξ χωρίς φόβο: Το χάπι που θα μας κάνει να ξεχάσουμε το AIDS και το συγκλονιστικό εξώφυλλο του New York Magazine

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτι σαν το χάπι της επόμενης μέρας (για την αποφυγή εγκυμοσύνης), το Truvada, δημιουργεί ένα κύμα ελπίδας που σαρώνει αυτή τη στιγμή τις ΗΠΑ και κυρίως τη Νέα Υόρκη για τη πιθανότητα να μπορεί να αποφευχθεί ο ιός του AIDS. Είναι χαρακτηριστικό το εξώφυλλο του περιοδικού Νew York magazine με τους γυμνούς άντρες σε ένα ακόμα πάρτι, και τον τίτλο «Ξεχνώντας τον HIV».

Ο υπότιτλος είναι βέβαια εξίσου δυνατός, γιατί αναφέρεται σε ένα βίωμα που έχει τσακίσει ολόκληρες γενιές: «Ενα χάπι που λέγεται Truvada μπορεί να μπλοκάρει την μόλυνση από τον ιό. Δεν μπορεί όμως να μας κάνει να ξεχάσουμε δεκαετίες ενός σεξουαλικού τραύματος.

Το Truvada αποτελεί ένα χάπι θεραπείας του ΗΙV που αναπτύχθηκε πριν από δέκα χρόνια και που σιωπηλά έγινε το 2012 το πρώτο φάρμακο που πήρε έγκριση από την Αμερικανική Ομοσπονδία Φαρμάκων για μια νέα κρίση: για να αποτρέπει την μόλυνση από τον ιό. Οπως σημειώνει το άρθρο στο περιοδικό, το συγκεκριμένο χάπι έχει τη δυνατότητα να αλλάξει δραματικά τη σεξουαλική συμπεριφορά και ψυχολογία μιας ολόκληρης γενιάς.


Οταν ο χρήστης το παίρνει καθημερινά, είναι αποτελεσματικό κατά 99%, σύμφωνα με έρευνα. Πολλοί ομοφυλόφιλοι αισθάνονται σαν να παίρνουν αντισυλληπτικό χάπι... Πώς «δουλεύει» το Truvada; Μπλοκάρει τα καθιερωμένα βήματα που κάνει ο ιός πριν επιτεθεί και καταλάβει το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Δεν φοβάμαι να κάνω σεξ για πρώτη φορά στη ζωή μου» λέει ο Damon, 43 χρονών, στο περιοδικό. «Αυτό μου προκαλεί μια έκρηξη αδρεναλίνης. Βέβαια τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά. Είναι το ίδιο αποτελεσματικό για όλους; Αν κάποιος το εμπιστευτεί και μετά νοσήσει; Τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η έκρηξη αδρεναλίνης που περιγράφει ο Damon; Δεν είναι λίγοι οι oμοφυλόφιλοι που αισθάνονται ότι το χάπι είναι μια μορφή προδοσίας για τους χιλιάδες που πέθαναν από τον ιό τις περασμένες δεκαετίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ομοφυλόφιλοι HIV New York Magazine Truvada χάπι ΑIDS
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ