Τα οικονομικά των Ταμείων στο μικροσκόπιο των Τροϊκανών - iefimerida.gr

Τα οικονομικά των Ταμείων στο μικροσκόπιο των Τροϊκανών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κόκκινος» συναγερμός χτυπά για δάνεια και ταμεία εν όψει των κρίσιμων εξετάσεων του Φθινοπώρου. Για σήμερα έχει προγραμματισθεί συνάντηση των δανειστών με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων. Επί τάπητος θα εξεταστούν η ταμειακή κατάσταση των ταμείων, η διαδικασία ενοποίησης των μηχανισμών απονομής των συντάξεων και οι φόροι υπέρ τρίτων.

Σημειώνεται πως στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου οι επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων από τον προϋπολογισμό κινούνταν εντός του στόχου. Συγκεκριμένα, από τα 10,6 δισ. ευρώ της ετήσιας επιχορηγήσεως είχε απορροφηθεί στο εν λόγω διάστημα το 42,1%, ήτοι 4,54 δισ. ευρώ. Ειδικά το ΙΚΑ, από τα 2,23 δισ. ευρώ της ετήσιας επιχορηγήσεως είχε απορροφήσει στο πεντάμηνο το 45,1%, ήτοι 1,07 δισ. ευρώ.

Πάντως, οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν σήμερα οφειλές προς τρίτους που αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ εκ των οποίων 604 εκατ. ευρώ αφορούν σε χρέη του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων και 1,95 δισ. ευρώ σε οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται πως τα οικονομικά στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων απασχόλησαν το Σάββατο τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη. Στο επίκεντρο βρέθηκε η κρατική χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης και της κοινωνικής πολιτικής- πρόνοιας. Μάλιστα, στελέχη του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι εξετάστηκε «λογαριασμό προς λογαριασμό» η εκτέλεση του κοινωνικού προϋπολογισμού σε σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τα κονδύλια που διατίθενται στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης και της πρόνοιας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ