Η απίστευτη ιστορία της «Μάτα Χάρι» της Β. Κορέας: Από παντοδύναμη πράκτορας στη φυλακή και την ανεργία [εικόνες]

Υπήρξε μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην κορεατική χερσόνησο, μια παντοδύναμη πράκτορας που είχε απευθείας επαφή με τον αποθανόντα ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, η οποία εξασφάλιζε πληροφορίες για τους εχθρούς του καθεστώτος.Πλέον, όπως αναφέρει η Daily Mail, η Γούν Τζεόνγκ Χουάν, αφού έμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή, προσπαθεί να γλιτώσει από το αμαρτωλό παρελθόν της χωρίς, ωστόσο, να το καταφέρνει.

Η αποκαλούμενη και ως «Μάτα Χάρι» της Βόρειας Κορέας αποσπούσε εργαζόταν κυρίως στη Νότια Κορέα, αποσπούσε κρατικά μυστικά και παρείχε σημαντικές υπηρεσίες στο κομμουνιστικό καθεστώς του Κιμ Γιόνκ Ιλ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η 40χρονη πλέον κατάσκοπος χρησιμοποιούσε το σεξ ως τον πιο «πειστικό» τρόπο για να εξαπατήσει κρατικούς αξιωματούχους και να συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες.

Εγινξε γνωστή όταν συνελήφθη από τις αρχές της Νότιας Κορέας και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλακή.

Μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, η Βόρεια Κορέα την αποκήρυξε και υποστήριξε ότι ήταν μια κατασκευασμένη ιστορία των εχθρών για να πλήξουν το καθεστώς, ενώ η ίδια υποστηρίζει ότι οι αρχές της Νοτίου Κορέας την μέθυσαν για να αποσπάσουν την ομολογία της.

Πλέον, η Χουάν ζει στην πόλη Γκουνπό, νότια της Σεούλ, ωστόσο, το παρελθόν της την κατατρέχει. Εχει προσπαθήσει να κάνει διάφορες δουλειές, αλλά όταν κάποιος μαθαίνει πια είναι αμέσως την απολύει.

Προσπάθησε να δουλέψει σαν σερβιτόρα και σαν καθαρίστρια αλλά δεν τα κατάφερε. Την ώρα που άλλοι κατάσκοποι της Βόρειας Κορέας που αυτομόλησαν... απέναντι, περνούν «ζωή και κότα», γράφοντας βιβλία και εμφανιζόμενοι στην τηλεόραση, η Χουάν αναγκάζεται να ζει με τα 800 δολάρια που παίρνει από τα κοινωνικά επιδόματα.

Η ίδια, όπως αναφέρει η Daily Mail, έχει σκεφθεί αρκετές φορές να αυτοκτονήσει, καθώς, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες όπου πουθενά δεν την θέλουν. Στη Νότια Κορέα θα είναι πάντα μια κατάσκοπος, ενώ στη Βόρεια την έχουν αποκηρύξει και δεν της επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα. Αλλωστε η επιστροφή της στην κομμουνιστική χώρα πιθανότατα να κρύβει κινδύνους και για την ίδια της τη ζωή.

Η σύγχρονη «Μάτα Χάρι» υποστηρίζει ότι παράκουσε τις εντολές της Πιονγιάνγκ να δηλητηριάσει δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών της Ν. Κορέας, ενώ αποκάλυψε ότι ερωτεύτηκε τρελά έναν χαμηλόβαθμο αξιωματούχο και θέλησε να αλλάξει ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ