Η πικρή παραδοχή του Πάπα: Το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές - iefimerida.gr

Η πικρή παραδοχή του Πάπα: Το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές

Η πικρή παραδοχή του Πάπα: Το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα σκάνδαλα παιδεραστίας έχουν ταράξει συθέμελα το Βατικανό και την καθολική εκκλησία τα τελευταία χρόνια. Τα κρούσματα ήταν διαδοχικά και οι ιστορίες των βιωμάτων που διηγούνταν τα θύματά τους ανατριχιαστικές. Ο πάπας Φραγκίσκος λοιπόν θεώρησε ότι δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και έκανε μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, όπως μου λένε συνεργάτες μου, υπολογίζεται ότι το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές», είπε ο ποντίφικας, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Μάλιστα, ο Πάπας παραδέχθηκε ότι ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και κληρικοί που κατέχουν υψηλά αξιώματα. «Στο 2% αυτό, όμως, υπάρχουν επίσκοποι, ακόμη και καρδινάλιοι. Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο δεν με καθησυχάζει, κάθε άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, παρομοίασε την παιδεραστία με την λέπρα, προσθέτοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου. Ο Φραγκίσκος ανέφερε, παράλληλα, ότι «και η στάση της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι στο πρόβλημα της μαφίας πρέπει να αλλάξει. Δεν θα πρόκειται, στο εξής, μόνον για μεμονωμένες καταγγελίες, θα πρέπει να μετατραπεί σε μια διαρκή στάση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ