Οβίδα σε ρωσικό χωριό στα σύνορα με την Ουκρανία -Κίεβο: Δεν έχουμε σχέση

Στα ύψη ανέβηκε ξανά η ένταση ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουκρανία, εξαιτίας οβίδας που έπεσε στο Ντόνετσκ. Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν η γνωστή πόλη, αλλά ένα ρωσικό χωριό.

Η οβίδα προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου και ένας ακόμη τραυματίστηκε, όταν η οβίδα έπεσε σε σπίτια του Ντόνετσκ, το ρωσικό χωριό στα σύνορα, το οποίο έχει το ίδιο όνομα με την πόλη της Ουκρανίας που έχει γίνει το επίκεντρο των συγκρούσεων ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και το στρατό.

Αμέσως η Μόσχα έστειλε σαφές μήνυμα ότι θα υπάρξουν μη αναστρέψιμες συνέπειες για τη ρίψη της οβίδας, γεγονός που χαρακτήρισε ως επίθεση από την Ουκρανία στο έδαφός της, ενώ το Κίεβο έσπευσε να απαντήσει πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό.

«Στη Ρωσία, θεωρούμε αυτήν την πρόκληση ακόμη μία επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Ουκρανίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Αυτό το γεγονός δείχνει την εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, η οποία μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες, για τις οποίες την ευθύνη θα φέρει η Ουκρανία».

Το Κίεβο αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι φέρει ευθύνη για την εκτόξευση της οβίδας που έπεσε στο ρωσικό έδαφος. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποιούν βολές κατά του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν ρίξαμε εμείς» δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ ειδήσεις ΟΥΚΡΑΝΙΑ οβίδα Ντονέτσκ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ