Η ώρα της στέψης -Αργεντινή και Γερμανία διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό του Μουντιάλ

Πέρασε ένας περίπου μήνα με έντονες συγκινήσεις, πανηγυρισμούς ή απογοητεύσεις, ανάλογα από τη σκοπιά που έβλεπε κανείς τους 63 αγώνες που προηγήθηκαν. Και πλέον, έφτασε η στιγμή της στέψης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ), Γερμανία και Αργεντινή διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο στον τελικό που θα γίνει στο Μαρακανά.

Από τη μία είναι η Γερμανία της ομαδικότητας, που έριξε στην κατάθλιψη τους Βραζιλιάνους με το 7-1 του ημιτελικού και από την άλλη ο... μισητός γείτονας των διοργανωτών, η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Οι δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό αήττητες, έχοντας στο ενεργητικό τους στη διοργάνωση από ένα «κακό» παιχνίδι. Για τους μεν Γερμανούς ήταν η ισοπαλία με την Γκάνα (2-2), για τους δε Αργεντινούς το 1-0 με το Ιράν. Στο τελευταίο εμπόδιο πριν από τον τελικό, ως γνωστόν, τα «πάντσερ» διέσυραν τη Βραζιλία και η ομάδα του Μέσι στα πέναλτι έβαλε φρένο σε ένα από τα φαβορί, την Ολλανδία. Για τους τελευταίους, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ανχελ ντι Μαρία στον τελικό, κάτι που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Η Αργεντινή έφτασε στον τελικό επικρατώντας στον 6ο όμιλο της Βοσνίας με 2-1, του Ιράν με 1-0 και της Νιγηρίας με 3-2, ενώ στην συνέχεια απέκλεισε διαδοχικά, την Ελβετία (1-0), το Βέλγιο (1-0) και την Ολλανδία (4-2 στα πέναλτι, κ.α. και παρ. 0-0).

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί, συνέτριψαν για τον 7ο όμιλο την Πορτογαλία με 4-0, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Γκάνα και νίκησαν 1-0 τις ΗΠΑ, ενώ στην συνέχεια, απέκλεισαν κατά σειρά, την Αλγερία (2-1 στην παράταση, κ.α. 0-0), την Γαλλία (1-0) και την Βραζιλία με 7-1 στον ημιτελικό.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που οι συγκεκριμένες ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες σε τελικό Μουντιάλ. Το 1986 στο Μεξικό νικήτρια ήταν η Αργεντινή με 3-2, τέσσερα χρόνια αργότερα η Γερμανία κέρδισε με 1-0.

Τον τελικό θα παρακολουθήσουν από κοντά πλήθος ηγετών από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους η γνωστή ποδοσφαιρόφιλη Ανγκελα Μέρκελ, αλλά και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η γιορτή του ποδοσφαίρου θα ξεκινήσει με μουσική, με την Σακίρα και τον Κάρλος Σαντάνα να αναλαμβάνουν να... ζεστάνουν τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ