Η Ολλανδία έδωσε το τελευταίο χτύπημα στη Βραζιλία -Ο εφιάλτης του Μουντιάλ τελείωσε με ήττα για τους διοργανωτές (3-0)

Ούτε στο μικρό τελικό δεν βρήκε παρηγοριά η Βραζιλία. Ο εφιάλτης του Μουντιάλ τελείωσε για τη διοργανώτρια με ήττα από την Ολλανδία (3-0), με τους «οράνιε» να παίρνουν τελικά την τρίτη θέση στη διοργάνωση.

Οι Βραζιλιάνοι ήλπιζαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά από την ταπείνωση που έζησαν στον ημιτελικό, την ήττα με 7-1 από τη Γερμανία, αλλά κατάλαβαν από νωρίς πως κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Ηταν μόλις στο 3', όταν η Ολλανδία προηγήθηκε με πέναλτι και πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης οι «οράνιε» είχαν ήδη διπλασιάσει τα τέρματά τους.

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, όταν κέρδισε πέναλτι από τον Τιάγκο Σίλβα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (3'), ενώ στο 16' ο Μπλιντ πάγωσε για τα καλά την εξέδρα, κάνοντας το 2-0. Ο Βαϊνάλντουμ τους έδωσε τη χαριστική βολή στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Παουλίνιο (57' Ερνάνες), Λουίς Γκουστάβο (46' Φερναντίνιο), Ραμίρες (73' Χουλκ), Γουίλιαν, Όσκαρ, Ζο.

Ολλανδία: Σίλεσεν (90'+3' Φορμ), Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Κλάζι (90' Φέλτμαν), Βαϊνάλντουμ, Κάιτ, Μπλιντ (70' Γιάνμαατ), Ντε Γκουζμάν, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ