Εργα ανάπλασης στη Θεσσαλονίκη: Πεζόδρομος η Αγίας Σοφίας, οικολογική η πλατεία Χρηματιστηρίου - iefimerida.gr

Εργα ανάπλασης στη Θεσσαλονίκη: Πεζόδρομος η Αγίας Σοφίας, οικολογική η πλατεία Χρηματιστηρίου

Εργα ανάπλασης στη Θεσσαλονίκη: Πεζόδρομος η Αγίας Σοφίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανανεώνεται η όμορφη Θεσσαλονίκη με μεγάλης κλίμακας αστικές αναπλάσεις σε κεντρικά σημεία. Από την οδό Αγίας Σοφίας μέχρι τν «Φραγκομαχαλά» η πόλη θα αποκτήσει νέο αέρα.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας το Εθνος, η ανανέωση της πόλης θα επικεντρωθεί σε τρία σημεία:

Η οδός Αγίας Σοφίας πεζοδρομείται, ολοκληρώνοντας το πολύπαθο έργο που ξεκίνησε πιλοτικά το 2011. Το τμήμα του κεντρικού οδικού άξονα από την πλατεία της Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Τσιμισκή θα μεταμορφωθεί πλήρως και θα δοθεί σε χρήση το Μάρτιο του 2015, ορίζοντας ένα χώρο ειδικά για πεζούς κι έναν ακόμη ειδικά για ποδήλατα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.182.000 ευρώ και υλοποιείται μέσω του Τεχνικού Προγράμματος Θεσσαλονίκης.

Η Πλατεία Χρηματιστηρίου και ο «Φραγκομαχαλάς» αποκτούν οικολογική όψη με υπαίθριους ανεμιστήρες, συντριβάνια και νεροκουρτίνες, αναβαθμίζοντας βιοκλιματικά μία περιοχή έκτασης 110 στρεμμάτων του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, Ιωνος Δραγούμη, Τσιμισκή και Δωδεκανήσου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώκαι θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015.

Τέλος στα έργα ανάπλασης περιλαμβάνεται και η ανάδειξη του Ιστορικού Ναού των Δώδεκα Αποστόλων που αποτελεί μνημείο της Unesco. Θα διαμορφωθεί ένα σύστημα πεζοδρόμων και θα γίνει αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με αύξηση του πράσινου και εισαγωγή του υγρού στοιχείου, προκειμένου να ενταχθεί το μνημείο στη ζωή της πόλης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 940.000 ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης το Μάρτιο του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ