Στο στόχαστρο των τροϊκανών οι δαπάνες στην Υγεία: Τι συζήτησαν με τον Μάκη Βορίδη [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο στόχαστρο των τροϊκανών οι δαπάνες στην Υγεία: Τι συζήτησαν με τον Μάκη Βορίδη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αυξηθεί μέχρι το τέλος του έτους στο 60% από το 20% που είναι σήμερα, η κατανάλωση των γενόσημων φαρμάκων, φέρεται να ζήτησε η τρόικα από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, το ζήτημα της παρακολούθησης των δαπανών στον χώρο της Υγείας, αποτέλεσε ένα από τα βασικά αντικείμενο της συνάντησης. Ειδικότερα, πρόκειται για τις δαπάνες που αφορούν, στη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών (σε πρώτη φάση ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ), στις εισφορές του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να τηρείται ο προϋπολογισμός του, και στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα.

Παράλληλα, το θέμα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) μπήκε στον... πάγο για τον προσεχή Σεπτέμβριο, όταν θα γίνει η νέα αξιολόγηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση. Παράλληλα, οι δανειστές συμφώνησαν στο να περιμένουν την έκθεση Διεθνούς Οργανισμού, ο οποίος έχει αναλάβει να αξιολογήσει εάν όντως θα μειωθούν οι τιμές και στο κατά πόσο τελικά θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, σε περίπτωση που τα φάρμακα ανέβουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Υγείας ανέφερε, αμέσως μετά τη συνάντηση, ότι συζητήθηκαν τα οικονομικά της υγείας, οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, με κυρίαρχο από ελληνικής πλευράς να είναι «η τήρηση του προϋπολογισμού υγείας, χωρίς να διαλύεται το σύστημα περίθαλψης».

Στο στόχαστρο των τροϊκανών οι δαπάνες στην Υγεία: Τι συζήτησαν με τον Μάκη Βορίδη [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Στο στόχαστρο των τροϊκανών οι δαπάνες στην Υγεία: Τι συζήτησαν με τον Μάκη Βορίδη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ