Κόλαση στην Ουκρανία: Μάχες στρατιωτών -ανταρτών - Δεκάδες νεκροί στο Λουχάνσκ [βίντεο&εικόνες] - iefimerida.gr

Κόλαση στην Ουκρανία: Μάχες στρατιωτών -ανταρτών - Δεκάδες νεκροί στο Λουχάνσκ [βίντεο&εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαίνονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία, με εκατέρωθεν απώλειες και από την πλευρά των ρωσόφωνων αυτονομιστών και του στρατού του Κιέβου.

Μέχρι στιγμής, 19 Ουκρανοί στρατιώτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης από ρωσόφωνους αντάρτες στο Λουχάνσκ. Ωστόσο, νωρίτερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 30 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες στο Λουχάνσκ από έκρηξη πυραύλου Γκραντ. Αριθμός ο οποίος δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη. Αν ο αριθμός των απωλειών επαληθευτεί θα πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση των ανταρτών εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην Ουκρανία μετά τον τερματισμό της μονομερούς εκεχειρίας από το Κίεβο την 30ή Ιουνίου. Σύμφωνα με πηγές του στρατού, οι αυτονομιστές εξαπέλυσαν την επίθεσή τους γύρω στις 05:00 στο συνοριακό φυλάκιο Ζελενοπίλια, στην περιοχή Λουχάνσκ.Μάχες μαίνονται και βομβαρδισμοί βαρέος πυροβολικού καταγράφονται στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ουκρανικός στρατός από τότε που ο πρόεδρος Ποροσένκο κήρυξε το τέλος της εκεχειρίας και επίσημα έχει εξαπολύσει σφοδρές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλη την ανατολική Ουκρανία, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Ντονέτσκ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο κατέστησε σαφές ότι οι όροι που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους για την κήρυξη εκεχειρίας δεν πληρούνται.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντονέτσκ είχε υποστεί μεγάλες ζημιές και είχε κλείσει ήδη από τις αιματηρές συγκρούσεις του Μαΐου.

Ανάστατες και τρομοκρατημένες από τους βομβαρδισμούς, δεκάδες οικογένειες εγκαταλείπουν την πόλη, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Βίντεο του Russia Today, δείχνει μακριές ουρές κατοίκων στα ταμεία έκδοσης εισιτηρίων για να γλιτώσουν από τη δείνη των συγκρούσεων που έχει λάβει διαστάσεις εμφυλίου πολέμου.

«Η νύχτα ήταν ταραγμένη, έγιναν μάχες με χρήση βαρέος πυροβολικού. Οι κάτοικοι πολλών συνοικιών άκουσαν ένα αεροσκάφος να πετάει πολύ χαμηλά και αυτόπτες μάρτυρες είδαν βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό σε κεντρικές οδικές αρτηρίες» ανέφερε η δημαρχία του Ντονέτσκ σε ανακοίνωσή της.

Κόλαση στην Ουκρανία: Μάχες στρατιωτών -ανταρτών - Δεκάδες νεκροί στο Λουχάνσκ [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 0
Κόλαση στην Ουκρανία: Μάχες στρατιωτών -ανταρτών - Δεκάδες νεκροί στο Λουχάνσκ [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 1
Κόλαση στην Ουκρανία: Μάχες στρατιωτών -ανταρτών - Δεκάδες νεκροί στο Λουχάνσκ [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 2
Κόλαση στην Ουκρανία: Μάχες στρατιωτών -ανταρτών - Δεκάδες νεκροί στο Λουχάνσκ [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 3
Κόλαση στην Ουκρανία: Μάχες στρατιωτών -ανταρτών - Δεκάδες νεκροί στο Λουχάνσκ [βίντεο&εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ