Ανήκουστο: Ο Γερμανός νεοναζί του Ευρωκοινοβουλίου στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΕΕ - iefimerida.gr

Ανήκουστο: Ο Γερμανός νεοναζί του Ευρωκοινοβουλίου στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφωνοι έμειναν οι περισσότεροι στην Ευρωβουλή όταν ενημερώθηκαν ότι ο Ούντο Βόιτ, ο εκλεγμένος του γερμανικού νεοναζιστικού κόμματος, θα μετέχει στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ.Ο Φόιτ, γιος ενός μέλους των ταγμάτων εφόδου (SA) του Ναζιστικού κόμματος, είχε καταδικαστεί πριν από δέκα χρόνια από τη γερμανική δικαιοσύνη επειδή χαρακτήρισε τον Αδόλφο Χίτλερ «μεγάλο ηγέτη». Στο παρελθόν, ο ίδιος είχε αμφισβητήσει την έκταση του Ολοκαυτώματος, είχε ζητήσει να επιστραφούν στη Γερμανία τα εδάφη που έχασε μετά το 1945 ενώ κάλεσε και τους ψηφοφόρους του σε «ένοπλο αγώνα» πριν από τις βουλευτικές εκλογές, μια δήλωση που του στοίχισε άλλη μια καταδίκη.

Ο Φόιτ παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής μιας και το κόμμα του δεν έκανε συμμαχία με κανένα άλλο κόμμα. Με βάση τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου, οι ανεξάρτητοι βουλευτές κατανέμονται σε διάφορες επιτροπές και ο Φόιτ τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Αστικών ελευθεριών, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μέτρων για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Αποτροπιασμός Σουλτς -Αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας

Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς, ήδη εξέφρασε τον αποτροπιασμό του δηλώνοντας ότι «Οποιος αρνείται το Ολοκαύτωμα, όποιος τάσσεται κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και του πλουραλισμού,θα πρέπει να υπολογίζει στην αντίδρασή μου».

Εντονη ήταν η αντίδραση και της εβραϊκής κοινότητας, αλλά και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ