Ο Σαρκοζί εξομολογείται: Στο κελί είχα μαζί μου τους «Τρεις σωματοφύλακες» - iefimerida.gr

Ο Σαρκοζί εξομολογείται: Στο κελί είχα μαζί μου τους «Τρεις σωματοφύλακες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To ραντεβού είχε οριστεί για τις 3 Ιουλίου, δύο ημέρες μετά την κράτησή του, θυμάται ο δημοσιογράφος Ζαν-Μαρί Ρουάρ του «Paris Match», καθώς προλογίζει τη συνέντευξη που πήρε από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αμέσως μετά τον σάλο για το σκάνδαλο διαφθοράς κατά τις προεκλογικές εκστρατείες του 2007 και του 2012, αλλά και την ενδεχόμενη δωροδοκία σε δικαστικό.

«Αρνήθηκα να μου επιτρέψουν να τηλεφωνήσω στον γιο μου που ήταν μόνος στο σπίτι» τονίζει ο Σαρκοζί, θέλοντας να αναδείξει πόσο δύσκολα πέρασε κατά την 15ωρη κράτησή του.

«Είχα φέρει ένα βιβλίο, τους "Τρεις σωματοφύλακες"» εξομολογείται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας προσθέτοντας πως «Η αγάπη και η τέχνη είναι τα δύο μόνα πεδία όπου δεν υπάρχει πρόοδος». Παράλληλα, αποκάλυψε πως το αγαπημένο του βιβλίο είναι η «Άννα Καρένινα», ενώ όπως είπε αγαπά τον Ονορέ ντε Μπαλζάκ.

Ωστόσο, αν και μίλησε για τη λογοτεχνία και τις δύσκολες ώρες στο κελί, ο πρώην πρόεδρος δεν θέλησε να κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο να ανακοινώσει την επιστροφή του στην πολιτική και να διεκδικήσει εκ νέου το προεδρικό αξίωμα το 2017.

Ωστόσο, δεν δίστασε να ρίξει το...γάντι στο κόμμα του UMP δηλώνοντας πως αισθάνεται σαν να προδόθηκε από την ίδια του την οικογένεια. Με την δήλωσή του αυτή, ο Σαρκοζί ήθελε να δώσει την δική του απάντηση σε όλους όσοι θεωρούν ότι εμπλέκεται στην υπόθεση «Bygmalion» (με τα πλαστά τιμολόγια) που έχει αμαυρώσει την εικόνα του Συντηρητικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ