H νέα C-Class είναι υπερσύγχρονη αλλά ενσωματώνει και τις παραδοσιακές αξίες της Mercedes - iefimerida.gr

H νέα C-Class είναι υπερσύγχρονη αλλά ενσωματώνει και τις παραδοσιακές αξίες της Mercedes

H νέα C-Class είναι υπέρ-σύγχρονη αλλά ενσωματώνει και τις παραδοσιακές αξίες τη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H καινούργια C-Class αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη Mercedes. Όχι μόνο γιατί μοιάζει με τη ναυαρχίδα της μάρκας, την S-Class, από την οποία και δανείζεται διάφορα συστήματα, αλλά και γιατί αποτελεί ένα πραγματικά νέο κεφάλαιο για τη γερμανική εταιρεία.

Ένα κεφάλαιο που αποστασιοποιείται από την πιο συντηρητική εικόνα της προηγούμενης γενιάς, πόσο μάλλον από τις πιο παλιές, αλλά ταυτόχρονα μένει πιστή στις παραδοσιακές αξίες της Mercedes. Αξίες όπως την αίσθηση ποιότητας και πολυτέλειας, την άνεση που προκύπτει από μια ανάρτηση που φιλτράρει σχεδόν τα πάντα, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζει και ένα ενδιαφέρον οδηγικό προφίλ, χάρη και στο πολύ στιβαρό πλαίσιο.

Το εσωτερικό μπορεί να παραπέμπει και στη λογική των πιο μικρών και προσθιοκίνητων μοντέλων, αλλά εδώ είναι σαφώς πιο σικ και upper class, διανθισμένο και με αυτές τις έξυπνες λεπτομέρειες που πάντα διαθέτουν τα μοντέλα της μάρκας. Λεπτομέρειες όπως τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου στην κολώνα του ταμπλό, που όχι μόνο απελευθερώνει χώρο στην κεντρική κονσόλα, αλλά αποδεικνύεται και ιδιαίτερα πρακτικός.

Η νέα C-Class είναι πρακτική και λόγω των άνετων χώρων που διαθέτει, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους, ενώ στο οικογενειακό της προφίλ συμβάλλει και ο βασικός κινητήρας βενζίνης της.

Ο 1.600 turbo της C180 δηλαδή, ο οποίος αποδίδει 156 ίππους, δεν πιέζεται για να κινήσει το τετράθυρο αμάξωμα που σε σχέση με το παρελθόν έχει χάσει και 100 κιλά και πέρα από την όποια φορολογική προστασία παρέχει αποδεικνύεται και ιδιαίτερα οικονομικός. Κι αυτό γιατί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μπορεί κανείς να πετύχει καταναλώσεις που θα εκπλήξουν ευχάριστα.

Στο σημείο αυτό πάντως και ανεξάρτητα από την πραγματικά οικονομική λειτουργία του τετρακύλινδρου turbo, καλό θα ήταν, αν σας ενδιαφέρει η νέα C-Class, να επιλέξετε το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ των 66 λίτρων.

H νέα C-Class είναι υπερσύγχρονη αλλά ενσωματώνει και τις παραδοσιακές αξίες της Mercedes | iefimerida.gr 0
H νέα C-Class είναι υπερσύγχρονη αλλά ενσωματώνει και τις παραδοσιακές αξίες της Mercedes | iefimerida.gr 1
H νέα C-Class είναι υπερσύγχρονη αλλά ενσωματώνει και τις παραδοσιακές αξίες της Mercedes | iefimerida.gr 2
H νέα C-Class είναι υπερσύγχρονη αλλά ενσωματώνει και τις παραδοσιακές αξίες της Mercedes | iefimerida.gr 3

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ