Σαν σε κήπο στη Νέα Υόρκη: Αστική αυλή με τροχήλατη καντίνα στο εστιατόριο 48 urban garden μέσα στην καρδιά της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Σαν σε κήπο στη Νέα Υόρκη: Αστική αυλή με τροχήλατη καντίνα στο εστιατόριο 48 urban garden μέσα στην καρδιά της Αθήνας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αισθητική του μοναδική, νομίζεις ότι επισκέπτεσαι ένα από τα προτεινόμενα εστιατόρια από κάποια παγκόσμια εκδοτική βίβλο (το Wallpaper, το Monocle, οι New York Times) σε μια μητρόπολη του κόσμου. Είναι το εστιατόριο 48 που επιστρέφει στο ισόγειο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, μεταμορφωμένο σε έναν αστικό κήπο 190 τ.μ. με μια τροχήλατη καντίνα να καθορίζει το ύφος και το στίγμα του χώρου.

Στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα στο κέντρο της Αθήνας, το εστιατόριο 48 Urban Garden ξεδιπλώνεται σε ένα αστικό κήπο 190 τετραγωνικών μέτρων, γλυπτικά διαμορφωμένο σε διάφορα επίπεδα από ξύλινες πλατφόρμες και καθιστικούς πάγκους, τραπέζια πικ νικ, μπαξέδες με λαχανικά, φρούτα και μυρωδικά και παρτέρια με λουλούδια.


Κάτω από τη σκιά που δημιουργούν οι ομπρέλες και τα δένδρα οι επισκέπτες απολαμβάνουν το φαγητό και το ποτό τους κατά την διάρκεια της ημέρας. Η Κατερίνα Αποστόλου και η Μίνα Κολλάκη (του αρχιτεκτονικού γραφείου ΑΚ-Α) ξέφυγαν από κάθε τι ειδωμένο στο αθηναϊκό τοπίο εστίασης δημιουργόντας πραγματικά μια νέα αστική εμπειρία.

Το φυσικό φως και η χαλαρή ατμόσφαιρα του κήπου μεταφέρεται στο εσωτερικό του εστιατορίου σε επιφάνεια 240 τετραγωνικών μέτρων . O διώροφος κεντρικός χώρος φιλοξενεί ένα τροχήλατο van/cantina με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα όπου οι σεφ παρασκευάζουν τα γεύματα από φρέσκα εποχιακά λαχανικά που παράγει ο μπαξές και από βιολογικά προϊόντα. Ο τεχνητός κισσός που καλύπτει τοίχους και οροφή και το υπερμεγέθες ξύλινο παγκάκι δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό χώρο ταυτόχρονα ζεστό από τους φωτιστικούς γλόμπους, τις ξύλινες αναπαυτικές καρέκλες, τα πράσινα σκαμπώ και τα κίτρινα τραπέζια.



Ο διπλανός χώρος περιβάλλεται από ένα γλυπτικό τοίχο σαν ασβεστωμένη μάντρα απο τούβλα όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι το μπάρ και το μοναστηριακό τραπέζι φαγητού. Οι λιτές και καθαρές γραμμές τονίζονται από την φρέσκια χρωματική παλέτα του λευκού και τόνων του πράσινου σε ευρεία γκάμα μοτίβων σε όλο τον χώρο.Τα έπιπλα και τα φωτιστικά είναι σχεδιασμένα ειδικά για το εστιατόριο από το αρχιτεκτονικό γραφείο ΑΚ-Α.



*«48 Urban Garden» καθημερινά από τις 20:00. Διεύθυνση: Αρματολών & Κλεφτών 48, Λυκαβηττός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ