Τζον Κάλαμος: Μπορεί η Ελλάδα να γίνει «Φλόριντα της Ευρώπης» - iefimerida.gr

Τζον Κάλαμος: Μπορεί η Ελλάδα να γίνει «Φλόριντα της Ευρώπης»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να γίνει η Ελλάδα «Φλόριντα της Ευρώπης», προέτρεψε τους Ελληνες ο γνωστός επενδυτής, Τζόν Κάλαμος, επικεφαλής της της Calamos Investments, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.


«Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα για να προσελκύσει επενδυτές στην παρούσα χρονική στιγμή, τόνισε ο Ελληνοαμερικανός. Οπως τόνισε, ο τουριστικός κλάδος είναι ο πιο ελκυστικός για επενδύσεις από ξένους.

Ο Κάλαμος τόνισε ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας ενώ υποστήριξε ότι ο δημόσιος τομέας βρίσκεται παντού και αυτό πρέπει να αλλάξει, και ο ρόλος της Ελλάδας είναι να διευκολύνει τις επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Αναφορικά με τον ρόλο του κράτους, τόνισε ότι θα πρέπει να έχει τον ρόλο του διαιτητή και όχι του επενδυτή στην οικονομία.

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει μια επενδυτική βάση για την Ευρώπη, ωστόσο οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται θα πρέπει να συνεχιστούν», υπογράμμισε.

Για την έλλειψη χρηματοδότησης, ο Κάλαμος συνέκρινε τη σημερινή κατάσταση των ελληνικών τραπεζών με την αντίστοιχη που είχαν οι τράπεζες στις ΗΠΑ το 1980. Τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη χρήση των χρηματοπιστωτικών αγορών εφόσον οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν χρήματα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι αλλαγές που γίνονται στο χρηματιστήριο ενθαρρύνουν την συμμετοχή επενδυτών σε ΑΜΚ και άλλες κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Ο επικeφαλής της Lamda Development, Οδ. Αθανασίου που μίλησε στο ίδιο συνέδριο τόνισε ότι η έκταση στο Ελληνικό είναι «ακατέργαστο διαμάντι»

Όπως ανέφερε, πρόκειται ίσως για τη μοναδική έκταση στην Ευρώπη που συνδυάζει ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο, δίπλα στη θάλασσα, εντός του πολεοδομικού ιστού μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας και με ιδανικό κλίμα.

Στόχος της συγκεκριμένης επένδυσης, τόνισε ο κ. Αθανασίου, είναι να ξαναγίνει η Αθήνα κορυφαίος τουριστικός, πολιτιστικός και επιχειρηματικός προορισμός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ