«Θολώνει» το δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ: Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης - iefimerida.gr

«Θολώνει» το δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ: Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

«Θολώνει» το δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ: Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις των
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βροχή» έπεσαν οι προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ», με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για εκτροπή μετά την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων να παραπεμφθεί το θέμα στο Α' θερινό τμήμα.Έπειτα από την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την Πολιτική Γραμματεία, οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να μην παραστούν στην αυριανή συνεδρίαση. Ο γραμματέας της ΚΟ κ. Νίκος Βούτσης έδωσε τον τόνο δηλώνοντας πως το κόμμα του δεν θα νομιμοποιήσει τη διαδικασία της συζήτησης και υπογράμμισε πως: «Η κυβερνητική απόφαση είναι απολύτως αντισυνταγματική, παραβιάζει κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής και κινείται στην κατεύθυνση μιας βαθιάς αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr από το στρατόπεδο της Κουμουνδούρου σημείωναν πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν πρωτοβουλίες ακόμα και με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς η απόφαση από τα ηγετικά κλιμάκια είναι να «εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να μείνει το θέμα στην επικαιρότητα και να καταγγείλουμε αυτές τις πρακτικές».

Απών και το ΚΚΕ από τη συζήτηση

Αρνητική και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στο να παραστεί στη συνεδρίαση. Με ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Παρ΄όλο που η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική από τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκληθεί η Oλομέλεια της βουλής, να γίνει συζήτηση και να αποφανθεί το σώμα για το δημοψήφισμα. Το ΚΚΕ υποστηρίζει oτι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί προκειμένου να καλύψει την αρνητική στάση της για τη σύγκληση της Oλομέλειας της βουλής, παραπέμπει το ζήτημα στο θερινό τμήμα για μια προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Συνεπώς οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία» .

Κουβέλης: Δεν νομιμοποιούμε τις υπογραφές της Χρυσής Αυγής

Σε δηλώσεις με τις οποίες ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί να συναθροιστεί η πρόταση της ΔΗΜΑΡ με αυτή της ΧΑ προχώρησε ο κ. Φώτης Κουβέλης μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις αρκετών βουλευτών του. Ο πρόεδρος του κόμματος σημειώνει ότι: «Από την πρώτη στιγμή, κατέστησα σαφές ότι η Δημοκρατική Αριστερά, στη διαδικασία υποβολής της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δεν πρόκειται να δεχθεί να συνυπολογισθούν και, δι αυτού του τρόπου, να νομιμοποιηθούν οι υπογραφές βουλευτών της Χρυσής Αυγής για το σχηματισμό του αναγκαίου αριθμού των 120 βουλευτών. Για μας, υπέρτερη δημοκρατική υποχρέωση είναι η απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος. Κανείς βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν πρόκειται να επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να καταστεί παράγοντας της διεξαγωγής ή μη της κορυφαίας, όσο και αναγκαίας δημοκρατικής διαδικασίας, όπως είναι το δημοψήφισμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ