Η Διάσκεψη των Προέδρων πετάει το μπαλάκι στο Σώμα της Βουλής για το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Η Διάσκεψη των Προέδρων πετάει το μπαλάκι στο Σώμα της Βουλής για το δημοψήφισμα

Το μπαλάκι στο Σώμα της Βουλής πετάει η Διάσκεψη των Προέδρων για το δημοψήφισμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτάκτως θα συγκληθεί την Παρασκευή η Ειδική Ημερήσια διάταξη του Α' Θερινού Τμήματος, όπου και θα αποφασισθεί η... τύχη των επτά διαφορετικών αιτημάτων για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με την πώληση της μικρής ΔΕΗ.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να πετάξει το μπαλάκι στο Σώμα το οποίο καλείται να αποφανθεί όχι μόνο για το αν μπορούν να αθροιστούν οι προτάσεις αυτές, αλλά και για το αν το νομοσχέδιο ρυθμίζει κοινωνικό ζήτημα ή δημοσιονομικό ζήτημα.

Σε περίπτωση που το Α΄ Θερινό τμήμα αποφασίσει πως πρόκειται για δημοσιονομικό ζήτημα τότε δεν προβλέπονται διαδικασίες για δημοψήφισμα.

Στα «κάγκελα» η αντιπολίτευση -Δεν θα συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση αυτή προκάλεσε σοβαρές ενστάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει εκτάκτως για να αποφασίσει τη στάση της.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσέλθει στην αυριανή συνεδρίαση, ενώ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε χαρακτηριστικά σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως πρόκειται για «αντιδημοκρατική εκτροπή» και πως το κόμμα του δεν αναγνωρίζει την αυριανή απόφαση.

Το ΚΚΕ δεν θα συμμετέχει

Αργά το απόγευμα, το ΚΚΕ αποφάσισε πως δεν θα συμμετάσχει στην επίμαχη συνεδρίαση.

Επίκειται αντικατάσταση του Προκόπη Παυλόπουλου

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ΝΔ ενδεχομένως να αντικαταστήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος συμμετέχει στα θερινά τμήματα, καθώς ο ίδιος δηλώνει αντίθετος με το αν μπορεί μπορεί να αποφασίσει το τμήμα για το αν αθροίζονται ή όχι οι προτάσεις των κομμάτων.

Μάλιστα, σε περίπτωση που αντικατασταθεί ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται να τοποθετηθεί και δημόσια για την απόφαση αυτή του κόμματος.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ