Ο ερωτισμός στην Αρχαία Αίγυπτο -Γάλλος ιστορικός τρυπώνει στο κρεβάτι των Φαραώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο ερωτισμός στην Αρχαία Αίγυπτο -Γάλλος ιστορικός τρυπώνει στο κρεβάτι των Φαραώ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εφτασε μπροστά του τυλιγμένη σε ένα χαλί, το οποίο ξεδιπλώθηκε με χάρη για να αποκαλυφθούν τα κάλλη της». Με αυτό τον τρόπο η Κλεοπάτρα έκλεψε την καρδιά του Καίσαρα, αν πιστέψουμε τον Πλούταρχο ο οποίος αναπαριστά μια «καυτή» σκηνή της αρχαιότητας.

Το σεξ και το ερωτικό παιχνίδι στην Αρχαία Αίγυπτο μένουν σήμερα στο σκοτάδι. Ο Γάλλος ιστορικός Thierry Do Espirito, με το βιβλίο του Pharao-nique ! La vie sexuelle au temps des pharaons: Histoire et révélations κάνει μια ρήξη στις μελέτες για την αρχαία Αίγυπτο, όλες σοβαρές, χωρίς ίχνος διείσδυσης στην ερωτική ζωή. Δεν είναι τυχαίο ότι τα σεξουαλικά γκράφιτι των Αιγυπτίων που ανακαλύφθηκαν στον ναό της βασίλισσας Hatchepsout μένουν μακριά από τα μάτια των τουριστών. Ή ακόμη ότι ο «πορνογραφικός» πάπυρος του Τοτίνο έμενε ως πρόσφατα κρυφός.

Ο Γάλλος ιστορικός βυθίζεται στα αρχαία κείμενα και διαβάζει τα ιερά βιβλία του Ατούμ, ο οποίος έγινε στην συνέχεια ο βασιλιάς Ηλιος Ρε:
«Πήρε στο χέρι του τον φαλλό του και εκσπερμάτωσε γλυκά, και έτσι γεννήθηκαν τα δίδυμα Shou και Tefnout».

Το χαρέμι του Φαραώ

Ο Do Espirito έσκυψε, μεταξύ άλλων, στην προσωπική ζωή του Φαραώ Ραμσή ΙΙ (1301 ως 1236 π.Χ.) και ιδού τι ανακάλυψε: Ηταν ένας πολύ ψηλός άντρας για την εποχή του -η μούμια του έχει ύψος 1,73. Στον τάφο του με την κωδική ονομασία KVI, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1995, ευρέθηκαν 120 σοροί παιδιών του και ίσως υπάρχουν περισσότερα.
Ο εν λόγω Φαραώ είχε 200 παλλακίδες, από τα χέρια του πέρασαν περίπου 12 σύζυγοι (εκ των οποίων η αγαπημένη του Νεφερτάρι). Είχε επίσης παντρευτεί έξι από τις κόρες του και σύμφωνα με ορισμένους αιγυπτιολόγους παντρεύτηκε και μια από τις εγγονές του.

Πρόκειται για πτυχή της αρχαίας Αιγύπτου που δεν είναι γνωστή στο πλατύ κοινό ούτε έχει προσεχθεί όσο πρέπει από τους επιστήμονες. Ωστόσο οι πυραμίδες βρίθουν αποδείξεων, γράφει ο ιστορικός και θυμίζει ότι ο Ραμσής ΙΙΙ εμφανίζεται να χαϊδεύει το όργανο της βασίλισσας Hatshepsout ενώ τον «συλλαμβάνουν» ο σύμβουλός του Senmout, ο Ακενατόν και η ωραία Νεφερτίτι, οι οποίοι ανεβαίνουν σε ένα κρεβάτι απλώνοντας τα χέρια

Ενας πορνογραφικός πάπυρος

Ποια ήταν η ερωτική ζωή των αριστοκρατών της αρχαίας Αιγύπτου και των μορφωμένων τάξεων; Ενας πάπυρος «πορνογραφικός», ο οποίος φυλάσσεται στο Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων του Τορίνο της Ιταλίας, απευθύνεται σε αυτούς. Ο διάσημος Σαμπολιόν αρνήθηκε να τον μεταφράσει. Οπως αναφέρει ο Γάλλος ιστορικός, στο αριστερό μέρος του πάπυρου και επί 2,59 μέτρα «ξετυλίγονται 12 σεξουαλικές σκηνές σαν ένα είδος Κάμα-Σούτρα της αρχαιότητας».
«Η σκηνή αρχίζει με έναν άντρα που διαθέτει ένα πελώριο όργανο και διεισδύει από πίσω σε μια γυναίκα που κάθεται κουλουριασμένη, με το χέρι τοποθετημένο στο έδαφος. Λίγο παρακάτω, ένας άλλο άντρας με τα ίδια προσόντα κάνει σεξ με μια γυναίκα ακουμπισμένη σε ένα άρμα. Ή ακόμη μια γυναίκα, καθισμένη σε ένα σκαμπό, με τα πόδια ανοιχτά. Αυτές οι γυναίκες είναι έμπειρες στο σεξ, πιθανόν να είναι πόρνες» αναφέρει ο Do Espirito. Οι άντρες εμφανίζονται πιο πρωτόγονοι, με γένια και μακριά μαλλιά και το σεξ εμφανίζεται εδώ σαν μια ευχάριστη απασχόληση για εύπορους ανθρώπους, διατείνεται ο ιστορικός.

Τα ζευγαρώματα του λαού

Οι Αιγύπτιες δεν ερέθιζαν τα αρσενικά με προκλητικά εσώρουχα. Το εσώρουχο ήταν στην αρχαία Αίγυπτο ένα τριγωνικό κομμάτι ύφασμα που έδεναν γύρω από τη μέση. Αν πιστέψουμε τις αναπαραστάσεις, ο ερωτισμός κρυβόταν στα μαλλιά. Πλούσια μαλλιά ή περούκες. «Οι γυναίκες έφτιαχναν περίτεχνες κοτσίδες, φράτζες, μπούκλες, κατσαρώματα ή ακόμη και εξτένσιονς με αληθινά ή ψεύτικα μαλλιά», αναφέρει ο Γάλλος ιστορικός και προσθέτει ότι τα μαλλιά ταυτίζονται με τον ερωτικό πόθο και η γυναίκα χτενίζοντας τα μαλλιά της πέφτει στο ερωτικό κρεβάτι.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή που αναλύει ο Do Espirito είναι ότι τα σώματα των αρχαίων Αιγυπτίων, ανδρών και γυναικών, είναι εντελώς άτριχα. Τα ξυρίζουν ή τα αποτριχώνουν πριν τα τυλίξουν με τα αρώματα ελαίων από μύρτο και μέλι. Οι Αιγύπτιοι, λέει ο ιστορικός, ξέρουν ότι ο χρόνος είναι μετρημένος. Το προσδόκιμο ζωής είναι στα 25 με 35 χρόνια. Πρέπει να κάνουν παιδιά πολύ νέοι. Πηγή Liberation

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ