Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ -Αυτή η μανία με τους τρομοκράτες και τους παράνομους μετανάστες [εικόνες]

Αυτή η γυναικολόγος-μαιευτήρας από τις Σέρρες, άγνωστη στο πανελλήνιο, προκάλεσε πολιτικό σάλο όταν δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι είναι προτιμότερο να βλέπει κανείς στην ολομέλεια του κοινοβουλίου γονείς των τρομοκρατών των «Πυρήνων της Φωτιάς» παρά τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Ποια είναι η γιατρίνα βουλευτής των Σερρών

Τι γράφει η ίδια στο βιογραφικό της:


Γεννήθηκα το 1959 στις Σέρρες, όπου και κατοικώ. Είμαι μαιευτήρας-γυναικολόγος, παντρεμένη και έχω δύο ενήλικα παιδιά.
Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και ειδικεύτηκα στο νοσοκομείο Σερρών και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Φοιτήτρια συμμετείχα στο κίνημα των καταλήψεων κατά του ν.815 ενταγμένη στη Β' Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις.
Το 1985-86 διετέλεσα γραμματέας του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Μαιών και Νοσοκόμων ν. Δράμας. Ήμουν υποψήφια με την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Κομμουνιστών Ριζοσπαστών Οικολόγων στο Ν.Σερρών το Νοέμβριο του 1989. Στη δεκαετία του 90 συμμετείχα σε Συλλόγους Γονέων και υπήρξα πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Σερρών.

Εξελέγη σε μια από τις πιο «καθαρές» περιοχές της Δεξιάς

Κατά την προεκλογική περίοδο η Αφροδίτη Σταμπουλή δέχτηκε απαράδεκτη φραστική επίθεση από δύο άτομα τα οποία την πλησίασαν επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες. Σύμφωνα με την κυρία Σταμπουλή αρχικώς οι άγνωστοι τις επιτέθηκαν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ζητώντας της να αποχωρήσει από την περιοχή, καθώς η «περιοχή ήταν δεξιά» όπως δήλωσαν οι άγνωστοι. Στη συνέχεια οι δράστες αφαίρεσαν το προεκλογικό υλικό που έφερε προς διανομή, ενώ παράλληλα επιχείρησαν να αρπάξουν και την τσάντα της κ. Σταμπουλή που περιείχε προεκλογικό υλικό κάτι που δεν κατάφεραν.

Η υποψήφια βουλευτής μετά την φυγή των δύο ατόμων βρήκε καταφύγιο σε κοντινή οικία απ' όπου και κάλεσε σε βοήθεια τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόντουσαν στην περιοχή. Κατά την έξοδό της η κυρία Σταμπουλή εντοπίστηκε ξανά από τα δύο άτομα τα οποία τις επιτέθηκαν εκ νέου φραστικά, καθώς τους είχε εξοργίσει η ύπαρξη υλικού του ΣΥΡΙΖΑ σε παμπρίζ αυτοκινήτων.

Τα αγαπημένα θέματα της Αφροδίτης Σταμπουλή -1ο: Οι παράνομοι μετανάστες

Περιοδεία στα κέντρα κράτησης μεταναστών με την Αννέτε Γκροτ, μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου της Die Linke έκανε η Αφροδίτη Σταμπουλή, επί υπουργίας Δένδια, σε χώρους κράτησης μεταναστών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
«Οι χώροι στους οποίους εγκλείονται μαζικά μετανάστες και πρόσφυγες, ενήλικοι και ανήλικοι, γυναίκες και άνδρες, ασθενείς και υγιείς, με βάση την κατά Δένδια διασταλτική ερμηνεία της ενωσιακής αλλά και της εθνικής νομοθεσίας, είτε ονομάζονται Κέντρα Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών, είτε Κέντρα Πρώτης Διαχείρισης Λαθρομεταναστών(!), είτε Κέντρα Ταυτοποίησης Αλλοδαπών είτε Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, δεν είναι παρά τόποι όπου οποιοδήποτε δικαίωμα των εγκλείστων μόνο κατά τύχη γίνεται σεβαστό» δήλωσε.

Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι μετανάστες συλλαμβάνονται στον Έβρο και επιστρέφουν στην Τουρκία μέσω επαναπροωθήσεων. Η κυρία Σταμπουλή αναφέρθηκε σε περίπτωση Σύρων προσφύγων, οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελίες πέρασαν στο Πραγγί και στη συνέχεια δεν εντοπίστηκαν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη βουλευτή, η οποία υποστηρίζει ότι είναι απαράδεκτη η χρήση του όρου λαθρομετανάστης, υπάρχουν σημαντικά στοιχεία και μαρτυρίες για επαναπροωθήσεις, τις οποίες προφανώς καταδικάζει.

Αγαπημένο θέμα 2ο: Οι τρομοκράτες

Η κυρία Σταμπουλή προκάλεσε πολιτικό σάλο όταν υποστήριξε ότι και οι γονείς των προφυλακισμένων για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» -εμφανίστηκαν στα θεωρεία της ολομέλειας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις φυλακές- δεν είναι πολίτες δεύτερη κατηγορίας, και έχουν δικαίωμα να εισέρχονται στο ναό της Δημοκρατίας, την ώρα που όπως είπε, βρίσκονται στη Βουλή «εισαγγελείς της χούντας, συνεργάτες της Λεπέν και μαχαιροβγάλτες».

Καλλιεργεί λαϊκό προφίλ

Αίσθηση προκάλεσε και με τις δηλώσεις της για το «dress code» που επιβάλλει ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Οταν η τότε Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Βουλή Κατερίνα Παπακώστα, πήρε πρωτοβουλία να στείλει αναφορά στον πρόεδρο της Βουλής επειδή τα ΜΜΕ ασχολούνται με τα ρούχα που φοράει και δεν δίστασε μάλιστα να καυτηριάσει και τις δηλώσεις του Χρήστου Μαρκογιαννάκη που είπε ότι η Βουλή δεν είναι πασαρέλα και το ότι οι βουλευτές θα πρέπει όχι μόνο να σέβονται τη Βουλή με την ενδυμασία τους αλλά και να μην προκαλούν τον λαό που δοκιμάζεται, πήρε ...κρυάδα από τις ίδιες τις γυναίκες βουλευτές -μέλη της Επιτροπής.
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ αν και συμφώνησε με την ουσία, υποστήριξε πως μια «τέτοια ενέργεια θα ανοίξει νέο κύκλο δημοσιότητας σε βάρος των γυναικών της Βουλής», ενώ αποστομωτική απάντηση με πολλά υπονοούμενα έδωσε στην κυρία Παπακώστα η Αφροδίτη Σταμπουλή του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, μόλις η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε την κυρία Παπακώστα να δηλώνει ενοχλημένη επειδή σε blog γράφτηκε πως φόρεσε ό,το βρήκε μπροστά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της απάντησε:

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν μου γράψουν πως φόρεσα ό,τι βρήκα. Ούτως ή άλλως αυτό κάνω κάθε μέρα. Στις εκπτώσεις ντυνόμουν και στις εκπτώσεις θα συνεχίσω να ντύνομαι. Ας μου γράφουν ό,τι θέλουν».

Στα μπλόκα των αγροτών

Στον Εβρο για τους παράνομους μετανάστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ