Γιατί η πρόκριση της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ, δεν θα στείλει για... μπάνια τον Αλέξη Τσίπρα - iefimerida.gr

Γιατί η πρόκριση της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ, δεν θα στείλει για... μπάνια τον Αλέξη Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα είχαν τετ α τετ σε καλό κλίμα. Ίσως γιατί η κουβέντα πέραν των πολιτικών ζητημάτων, περιλάμβανε και αρκετό ποδόσφαιρο.

Όπως σημειώνουν και τα Παραπολιτικά του Έθνους, λάτρεις και οι δύο του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου τάχθηκαν υπέρ της Αργεντινής στον δεύτερο ημιτελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η περίπτωση να προκριθεί η Ολλανδία (κάτι που τελικώς δεν συνέβη) θα ήταν για αμφότερους μια καλή ευκαιρία να μην δουν τον τελικό και όπως έλεγαν χαριτολογώντας θα προτιμούσαν να πάνε για μπάνιο την Κυριακή! Από την κουβέντα τους δεν έλειψαν και τα σχόλια για την εφτάρα της Γερμανίας επί της Βραζιλίας.

Παρά τις πολιτικές διαφορές τους, οι σχέσεις τους φαίνεται πως είναι καλές και αυτό είχε διαπιστωθεί όταν, στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου, ο Ενρίκο Λέτα υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο, στη Ρώμη, τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύντομο τετ α τετ και με τον Μόντι

Σε διαφορετικό κλίμα ήταν η ολιγόλεπτη συνάντηση του κ. Τσίπρα με ακόμη έναν πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, τον Μάριο Μόντι. Παρότι υπάρχει ένα κοινό σημείο επαφής, καθώς και οι δύο εκτιμούν ότι τα στερεότυπα που επικρατούν στις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά πολλές φορές θέτουν εμπόδια στην ταχεία λήψη αποφάσεων για την ενίσχυση των χωρών του Νότου.
Οπως και ότι η σύγκλιση μεταξύ Βορρά και Νότου είναι σημαντική. Κανείς πάντως δεν άκουσε αν ο Μάριο Μόντι του είπε ότι η Ιταλία ήταν η μοναδική χώρα που δεν επέλεξε τον δρόμο του μνημονίου. Φράση που πάντως είπε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ