Η μαφία της κτηματαγοράς -Αγοράζουν σπίτια σε εξευτελιστικές τιμές και δίνουν δάνεια με ενέχυρο τα ακίνητα - iefimerida.gr

Η μαφία της κτηματαγοράς -Αγοράζουν σπίτια σε εξευτελιστικές τιμές και δίνουν δάνεια με ενέχυρο τα ακίνητα

Η μαφία της κτηματαγοράς -Αγοράζουν σπίτια σε εξευτελιστικές τιμές και δίνουν δά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κυκλώματα που λυμαίνονται την αγορά ακινήτων υπάρχουν εδώ και χρόνια στη χώρα μας, ωστόσο με την οικονομική κρίση να χτυπάει αλύπητα το συγκεκριμένο χώρο οι επιτήδειοι βρήκαν πρόσφορο έδαφος και πλέον εκμεταλλεύονται πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αναγκάζονται να πουλούν διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική αξία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας τα κυκλώματα παραμεσιτείας που εκπροσωπούν ανθρώπους οι οποίοι έχουν ρευστό και επιχειρούν να αγοράσουν «κοψοχρονιά» την περιουσία των πολιτών εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους. Μάλιστα στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αγγελίες οι οποίες αναφέρουν ότι παρέχεται άμεσα ρευστό σε όσους ιδιοκτήτες δεχθούν να πουλήσουν ακίνητα κάτω από την αντικειμενική τους αξία, χωρίς καμιά σοβαρή εκτίμηση και με μοναδικό ζημιωμένο τον πωλητή. Παράλληλα τα κυκλώματα υπόσχονται επίσης σίγουρους πελάτες από το εξωτερικό και μάλιστα έχει προσεγγίσει ιδιοκτήτες εξοχικών ζητώντας τους να τα αγοράσουν για λογαριασμό ξένων.

Ένα δεύτερο σκάνδαλο στην κτηματαγορά είναι η υπόσχεση διάφορων επιτήδειων για χορήγηση δανείων με ενέχυρο το ακίνητο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ