Στον τελικό του Μουντιάλ η Αργεντινή - iefimerida.gr

Στον τελικό του Μουντιάλ η Αργεντινή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα ματς που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας αλλά έσπασε καρδιές η Αργεντινή πέτυχε το απόλυτο στην διαδικασία των πέναλτι και ετοιμάζεται να διεκδικήσει το Μουντιάλ έπειτα από 24 χρόνια και μάλιστα στην έδρα της "μισητής" και ταπεινωμένης Βραζιλίας.

Πιο ψύχραιμοι οι Λατίνοι από τους Ολλανδούς στα πέναλτι και νίκη πρόκριση με 4-2.


Πρόσωπο του αγώνα αναμφίβολα ο τερματοφύλακας Σέρχιο Ρομέρο ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι και έκανε την δουλειά που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι σούπερ σταρ Μέσι, Αγουέρο, Ιγκουαΐν και λοιποί.

Για τους Ολλανδούς μένει η πίκρα καθώς για ακόμη μια φορά δεν κατάφεραν να βρεθούν στον τελικό και να διεκδικήσουν ξανά το τρόπαιο, όπως έκαναν το 2010.

Η ρουλέτα των πέναλτι

Στο πρώτο ο Ρομέρο απέκρουσε την εκτέλεση του Φλάαρ. Ο Μέσι σκόραρε στο πρώτο των Αργεντινών. Ο Ρόμπεν αμέσως μετά ευστόχησε, όπως έκανε και ο Γκαράι στη συνέχεια για την «αλμπισελέστε». Ο Σνάιντερ είδε τον Ρομέρο να αποκρούει και πάλι το επόμενο και ο Αγουέρο έκανε το 3-1. Ο Κάουτ σκόραρε για το 3-2 και ο Μάξι με το δικό του πέναλτι έδωσε με 4-2 την πρόκριση στην Αργεντινή.

Συνθέσεις:

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν – Μπλιντ, Φλάαρ, Ντε Φρι, Μάρτινς Ίντι (46' Γιάνμαατ) – Ντε Γιονγκ (62' Κλάζι), Βαϊνάλντουμ – Κάουτ, Σνάιντερ, Ρόμπεν – Φαν Πέρσι (95΄Χούντελαρ)

Αργεντινή (Αλεχάντρο Ζαμπέγια): Ρομέρο – Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο – Μαστσεράνο, Μπίλια, Λαβέτσι (100' Μάξι), Ένσο Πέρες (81' Παλάσιο) – Μέσι – Ιγκουαΐν (81΄Αγουέρο)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ