Τα πάντα βρήκαν στο Ηράκλειο: Κυκλώματα εκβιασμών, τοκογλυφίας και διακίνησης ναρκωτικών - iefimerida.gr

Τα πάντα βρήκαν στο Ηράκλειο: Κυκλώματα εκβιασμών, τοκογλυφίας και διακίνησης ναρκωτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο εγκληματικές οργανώσεις με πλούσιο «βιογραφικό»- από διακίνηση ναρκωτικών, μέχρι τοκογλυφία και εκβιασμούς- εξάρθρωσε η αστυνομία μετά από τη συντονισμένη επιχείρηση που έγινε στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιό της συνελήφθησαν επτά μέλη των οργανώσεων και τρεις συνεργοί τους, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για 127 άτομα.

Η μία οργάνωση εμπλέκεται σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς παρείχε δάνεια με παράνομο και υπερβολικό τόκο ή ενεχυροδανεισμό προς οικονομικά ασθενή ή υπερχρεωμένα άτομα, αλλά και στη διακίνηση, προμήθεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Η άλλη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν επίσης στην κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Οι εμπλεκόμενοι βαρύνονται με τις- κατά περίπτωση- κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβασης των διατάξεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, της εκβίασης, της τοκογλυφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο τρόπος δράσης
Η οργάνωση εντόπιζε υπεχρεωμένα άτομα και εκμεταλλευόμενη την ανάγκη για άμεση εύρεση χρημάτων, έδινε «δάνεια» με πολύ υψηλά επιτόκια, τα οποία έφταναν στο 50% επί του αρχικού κεφαλαίου.

Στη συνέχεια, ο 23χρονος, φερόμενος ως «εγκέφαλος» απειλούσε τα θύματα σε περίπτωση μη αποπληρωμής του χρέους, ενώ ταυτόχρονα αγόραζε οχήματα και άλλα, προκειμένου να νομιμοποιήσει τα χρήματα που προέρχονταν από τις παράνομες δραστηριότητες.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προκύπτει, ότι στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, έχουν καταφέρει να αποσπάσουν συνολικά το ποσό των 13.200 ευρώ, παρέχοντας δάνεια που έφθαναν και τις 3.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής δεχόντουσαν, ως ενέχυρο, αντικείμενα μεγάλης αξίας και περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα.

Ακόμη παράλληλα, με την τοκογλυφία, μέλη της οργάνωσης, υπό την καθοδήγηση του 23χρονου, κατά την ΕΛΑΣ δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών τις οποίες διέθεταν σε χρήστες, στην πόλη.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, οχήματα και καταστήματα των εμπλεκομένων και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 25.665 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, επιταγή, ύψους 4.000 ευρώ, καθώς και πλήθος εγγράφων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, 41, γραμμάρια κοκαΐνη, 27,5 γραμμάρια κάνναβης και 5 οχήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ