Με τη βούλα του ΣτΕ απόλυση καθηγητή Πανεπιστημίου για τη «μαϊμού» άδεια του... βοηθού του - iefimerida.gr

Με τη βούλα του ΣτΕ απόλυση καθηγητή Πανεπιστημίου για τη «μαϊμού» άδεια του... βοηθού του

Με τη βούλα του ΣτΕ απόλυση καθηγητή Πανεπιστημίου για το «μαϊμού» πτυχίο του...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώθηκε η απόλυση καθηγητή μαιευτικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας καθώς στο πλευρό του βρισκόταν μεν ένας πτυχιούχος της Ιατρικής σχολής, ο οποίος όμως δεν είχε ούτε..... άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ούτε ήταν εγγεγραμμένος στον ιατρικό σύλλογο Πατρών.Παρόλα αυτά ο καθηγητής τον είχε βαφτίσει βοηθό του, έκανε εξετάσεις γονιμότητας, έγραφε συνταγές, έκανε διαγνώσεις αλλά και εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις.... Μάλιστα ο βοηθός εργαζόταν στο πλάι του καθηγητή τόσο στο ιατρείο του στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα, αλλά και στην πανεπιστημιακή κλινική.

Οπως προέκυψε από την ΕΔΕ, ο βοηθός επειδή δεν είχε δικαίωμα υπογραφής έβαζε στις συνταγές τα ονόματα άλλων γιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τους συγκεκριμένους ασθενείς. Εντοπίστηκαν μάλιστα και συνταγές με ψευδείς διαγνώσεις για τις οποίες συνταγογραφούνταν πανάκριβα φάρμακα.

Το κουβάρι της παρατυπίας αλλά και του ενδεχόμενου να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ξετυλίχθηκε από το ΤΕΒΕ το οποίο εντόπισε τις ύποπτες συνταγές. Και τότε όμως, ο καθηγητής προσπάθησε να τα μπαλώσει για τον «βοηθό» αφού βεβαίωσε ότι εκπονούσε διδακτορική διατριβή, ότι ήταν εγγεγραμμένος στο ΤΣΑΥ (ενώ δεν ήταν), ότι υπηρετούσε στο νοσοκομείο ως επιστημονικός συνεργάτης λόγω αναγκαιότητας της διατριβής του και άλλες δικαιολογίες. Μετά από όλα αυτά, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η ποινή της οριστικής απόλυσης που του επιβλήθηκε ήταν νόμιμη και αιτιολογημένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ