Καλόμαθε ο Σνόουντεν στη Ρωσία -Ζήτησε παράταση της άδειας παραμονής του στη χώρα - iefimerida.gr

Καλόμαθε ο Σνόουντεν στη Ρωσία -Ζήτησε παράταση της άδειας παραμονής του στη χώρα

Καλόμαθε ο Σνόουντεν στη Ρωσία -Ζήτησε παράταση της άδειας παραμονής του στη χώρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας χρόνος έχει περάσει από τη στιγμή που ο Εντουαρντ Σνόουντεν ξεκινούσε το ταξίδι του από το Χονγκ Κονγκ, με ενδιάμεσο σταθμό τη Μόσχα και άγνωστο τελικό προορισμό. Ο 31χρονος πρώην εργαζόμενος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) καταζητούνταν στην πατρίδα του για κατασκοπεία και έψαχνε απεγνωσμένα τη χώρα που θα του έδινε άσυλο. Αυτή η περιπέτεια μπορεί να ξεκινήσει ξανά τις επόμενες εβδομάδες.

Επειτα από παραμονή του για ένα μήνα στο αεροδρόμιο της Μόσχας, η Ρωσία του είχε δώσει τελικά άδεια παραμονής στη χώρα και από τότε κρύβεται σε αυτή. Η άδεια όμως λήγει τον Αύγουστο και για αυτό το λόγο ο Σνόουντεν έκανε ήδη αίτηση για παράταση της διαμονής του εκεί, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Ανατόλι Κουτσέρενα.

Ο άνθρωπος που αποκάλυψε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων των ΗΠΑ, θα περιμένει την απάντηση από τη μεταναστευτική υπηρεσία της Ρωσίας. Ο Σνόουντεν δεν έχει διαβατήριο- το ακύρωσαν οι ΗΠΑ- και η αρχική του επιθυμία, όταν αναχώρησε από το Χονγκ Κονγκ πέρυσι, ήταν να καταλήξει στη Λατινική Αμερική, αλλά δεν τα κατάφερε. Πάντως, τον Ιούνιο ο 31χρονος υπέβαλε εκ νέου αίτημα για άσυλο στη Βραζιλία και δήλωσε πως θα ήταν ευτυχής αν πήγαινε σ' αυτή τη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ