Καθ' οδόν οι βελτιώσεις στον ενιαίο και στον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων -Τι αλλάζει - iefimerida.gr

Καθ' οδόν οι βελτιώσεις στον ενιαίο και στον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων -Τι αλλάζει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροποποιήσεις προς θετική κατεύθυνση αναμένεται να επιβληθούν στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), αλλά και στον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία που θα φέρει και τις σχετικές αλλαγές είναι καθ' οδόν προς τη Βουλή

Τις σχετικές αλλαγές εισηγήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και τις αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης. Μάλιστα, η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και η επεξεργασία των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων φέρονται να έχουν καθυστερήσει εξαιτίας της αναμονής της κατάθεσης και ψήφισης των εν λόγω βελτιώσεων.

Έτσι, με τις προτεινόμενες διατάξεις θα παρέχεται η δυνατότητα σε εκείνους που δεν έχουν δηλώσει ορθά τα ακίνητά τους να προχωρήσουν σε αλλαγές στο Ε9 έως το τέλος του 2014, προκειμένου να οριστικοποιούν τα στοιχεία της περιουσιακής τους καταστάσεως.

Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για αγρότες που δήλωναν αυξημένες εκτάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να λαμβάνουν μεγαλύτερες επιδοτήσεις, αλλά και για φορολογούμενους που δεν έχουν δηλώσει μετά το 2010 ακίνητα στο Ε9 τους, αν και αυτά βρίσκονται στην κατοχή τους.

Τροποποιήσεις αναμένονται και στον τρόπο υπολογισμού του συμπληρωματικού φόρου ο οποίος επιβάλλεται στην αξία των δικαιωμάτων της πλήρους κυριότητας, της ψιλής κυριότητας και της επικαρπίας επί κτισμάτων και εκτός σχεδίων πόλεων εκτάσεων γης στο μέρος της συνολικής αξίας των δικαιωμάτων το οποίο υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η αλλαγή θα περιορίσει μεγάλες επιβαρύνσεις που προέκυπταν κατά τον υπολογισμό του φόρου.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η τρόικα η οποία φέρεται να έχει εγκρίνει τις αλλαγές στο ΕΝΦΙΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ