Ερευνα του Independent: Oι κοκκινομάλλες θα εξαφανιστούν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής [εικόνες] - iefimerida.gr

Ερευνα του Independent: Oι κοκκινομάλλες θα εξαφανιστούν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γνωρίζουμε ήδη τις αναμενόμενες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, όπως την άνοδο των θαλάσσιων υδάτων ή ακόμη τον πολλαπλασιασμό των φυσικών καταστροφών. Δεν ξέραμε όμως τίποτα για τις κοκκινομάλλες.

Η έγκριτη βρετανική εφημερίδα Independent, ο διακεκριμένος ερευνητής της Scotlands DNA Άλισταρ Μόφατ εξηγεί ότι «τα κόκκινα μαλλιά στην Σκωτία, την Ιρλανδία και στη Βόρεια Αγγλία είναι ένα είδος προσαρμογής στο κλίμα». Σύμφωνα με τον ερευνητή, οι κάτοικοι αυτών των χωρών έχουν γενικά πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά και δέρμα ώστε να μπορούν ευκολότερα να απορροφούν τον ήλιο που σπανίζει στην περιοχή.

Ομως, όσο το κλίμα θερμαίνεται (+4,8 βαθμούς ως το 2100, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις), τόσο οι κοκκινομάλλες και οι κοκκινοτρίχιδες θα εξαφανίζονται. «Αν υπάρχουν λιγότερα σύννεφα και περισσότερος ήλιος τότε οι άνθρωποι με αυτό το γονίδιο θα εξαφανίζονται», δηλώνει ο κ. Μόφατ.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ 1-2% του πληθυσμού έχει κόκκινα μαλλιά. Στη Σκωτία το ποσοστό ανεβαίνει στο 13%, αναφέρει η Independent.

Παρακάτω, ορισμένοι από τους πιο διάσημους κοκκινοτρίχιδες:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ