Μη χάσετε: "Το ντοκυμανταίρ" - iefimerida.gr

Μη χάσετε: "Το ντοκυμανταίρ"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις προλαβαίνετε να δείτε μια απ’ τις καλύτερες κωμωδίες της χρονιάς, «Το ντοκυμανταίρ» των EX ANIMO, που παίζει για δύο τελευταίες παραστάσεις τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Απριλίου στο Θέατρο Altera Pars.

Μετά το Νοσφεράτου Διδόντικους, που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, οι EX ANIMO πιάνουν στα νύχια τους τον Σαίξπηρ και, ξεκινώντας να παρωδήσουν τον «Άμλετ», δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους, από την εξουσία, τη βία, την εμβληματική αναποφασιστικότητα του Άμλετ, τον διάσημο μονόλογο «να ζει κανείς κ.τ.λ», τον Σαίξπηρ και την πηγή έμπνευσής του, μέχρι το Χόλιγουντ, το ελληνικό «παίξιμο Επιδαύρου», τα καθημερινά σίριαλ, το σινεμά της αιωνιότητας του Θόδωρου Αγγελόπουλου, τους ειδικούς θεατρολογο-σαιξπηρολόγους και τα ίδια τα ντοκιμαντέρ.

Οι EX ANIMO δουλεύουν μια θεατρική φόρμα που παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα και βασίζεται στη σωματικότητα, την ακρίβεια και το κωμικό timing, αλλά και την απόλυτη έλλειψη σοβαροφάνειας και την άνεση των ηθοποιών, που δεν φοβούνται να τσαλακωθούν και να αγγίξουν το κόμικ.

Αυτό που κάνει το «Ντοκυμανταίρ» να ξεχωρίζει από τις συνηθισμένες κωμωδίες του είδους είναι τα πολύ έξυπνα και εξαιρετικά καλογραμμένα κείμενα, που είναι δουλεμένα στην εντέλεια, χωρίς να καταφεύγουν σε ευκολίες.

Η σφιχτή και γρήγορη σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Σέργιου Γκάκα, και οι πέντε ηθοποιοί που αλωνίζουν τη σκηνή με απίστευτη ενέργεια είναι οι Παύλος Εμμανουηλίδης, Γιώργος Κρήτος, Ροζαμάλια Κυρίου, Κωνσταντίνα Λαδοπούλου και Ζήσης Ρούμπος.

Είναι σίγουρα μια δουλειά που πρέπει να πάρει παράταση ή να επαναληφθεί του χρόνου, για να συναντήσει το ευρύ κοινό που της αξίζει.

Altera Pars, Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός, τηλ.: 2103410011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ