Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή -Το Ισραήλ κάλεσε 40.000 έφεδρους, αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα [εικόνες]

Μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς την Τρίτη ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ, ενώ έγιναν «χτυπήματα» στη Γάζα. Η ένταση κλιμακώνεται, μετά από τη δολοφονία των τριών Ισραηλινών εφήβων και ενός 16χρονου Παλαιστινίου, και το Ισραήλ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης, ενώ ήδη κλήθηκαν 40.000 έφεδροι.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι αντιαεροπορικές σειρήνες ήχησαν το απόγευμα της Τρίτης στο Τελ Αβίβ, ενώ στα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν το αντι-πυραυλικό σύστημα του Ισραήλ να αναχαιτίζει στον αέρα ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιθέσεις των Ισραηλινών, ενώ οι αξιωματούχοι των τελευταίων δηλώνουν ότι τουλάχιστον 131 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα από το βράδυ της Δευτέρας.

Το Ισραήλ πάντως δηλώνει αποφασισμένο για το επόμενο βήμα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της χερσαίας επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας και ο υπουργός Αμυνας, Μοσέ Γιαλόν, προειδοποίησε ότι η στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε την Τρίτη με τις αεροπορικές επιδρομές «πιθανότατα δεν θα τελειώσει τις επόμενες ημέρες».

Μάλιστα, την Τρίτη το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του στο να καλέσει ο στρατός 40.000 εφέδρους. Στη διάρκεια επίθεσης στη Γάζα τον Νοέμβριο του 2012 είχαν κληθεί 30.000 έφεδροι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ