Τιμή-ρεκόρ για αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του «Κεφαλαίου» του Μαρξ [εικόνα] - iefimerida.gr

Τιμή-ρεκόρ για αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του «Κεφαλαίου» του Μαρξ [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα αντίγραφο από την πρώτη έκδοση του Κεφαλαίου του Καρλ Μαρξ δημοπρατήθηκε για 40.000 δολάρια.

Πρόκειται για ένα ιστορικό αντίτυπο, καθώς είναι η μοναδική σειρά που εκδόθηκε ενόσω ο Μαρξ ήταν εν ζωή. Το συγκεκριμένο «Κεφάλαιο» κυκλοφόρησε το 1867 -ο Καρλ Μαρξ πέθανε το 1883- και είχε εκδοθεί από τον Ότο Μάισνερ στα γερμανικά. Για την ιστορία, το βιβλίο έχει ένα καφέ υφασμάτινο κάλυμμα.

Τιμή-ρεκόρ για αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του «Κεφαλαίου» του Μαρξ [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Η πρώτη σελίδα

Η δημοπρασία οργανώθηκε από τον ιστότοπο AbeBooks, που εκπροσωπεί εκατοντάδες πωλητές μεταχειρισμένων βιβλίων, ο οποίος σχολίασε όταν ανάρτησε την είδηση σήμερα πως την Πέμπτη, όταν ο Dow Jones έκλεισε στο ιστορικό υψηλό 17.068 μονάδων, το «Κεφάλαιο» πωληθήκε έναντι 40.000 δολαρίων.

Μάλιστα, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη τιμή που «χτυπά» αντίτυπο του «Κεφαλαίου» σε δημοπρασία από τον AbeBooks. Το ρεκόρ είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2011, όταν ένα άλλο «Κεφάλαιο» πωλήθηκε για 51.739 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ