Μηνυτήρια αναφορά Λοβέρδου για τις καταγγελίες περί διαρροών από την Τράπεζα Θεμάτων

Διερεύνηση της καταγγελίας για «παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών» αναφορικά με τον θεσμό της Τράπεζας Θεμάτων ζητεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, προς απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Είχε προηγηθεί η επισήμανση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) προς τον υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο πως -σύμφωνα με δημοσίευμα- σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας υπήρξε παραχάραξη της διαδικασίας της Τράπεζας Θεμάτων. Ωστόσο, στη χθεσινή της ανακοίνωση η ΟΙΕΛΕ ξεκαθάρισε ότι «κανένα μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ δεν κατονόμασε τα Εκπαιδευτήρια "Δούκα" ως το σχολείο στο οποίο έγινε η διαρροή, ούτε στις υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. ούτε στα ΜΜΕ» και είχε προσθέσει πως «θεωρούμε ότι οι προσπάθειες της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, να διαλευκανθεί κάποια υπόθεση ανομίας σε ιδιωτικό σχολείο σύντομα θα δώσουν καρπούς. Για το θέμα αυτό η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε την Παρασκευή συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υ.ΠΑΙ.Θ. για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Μεταξύ άλλων α) να εντοπιστεί μέσω του ΣΔΗΕ η ταυτότητα του καταγγέλλοντος στο i-school και β) να ελεγχθεί σε ποια ιδιωτικά σχολεία υπήρξε υπέρμετρα μεγάλος αριθμός αριστούχων στην Α΄ Λυκείου».

Ο κ. Λοβέρδος υπέβαλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών μηνυτήρια αναφορά για την εκκίνηση όλων των νόμιμων διαδικασιών «με γνώμονα την προτεραιότητα διατήρησης του αδιάβλητου και αξιοκρατικού χαρακτήρα όλων των εξετάσεων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και λόγω της ανάγκης αποτροπής οποιασδήποτε διατάραξης του ενδεδειγμένου κλίματος στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Διαβιβάστηκαν επίσης στην εισαγγελία η αλληλογραφία της ΟΙΕΛΕ με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως και δημοσιεύματα σχετιζόμενα με το εν λόγω θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ