Bloomberg: To παιδομάζωμα της Silicon Valley -Δίνουν μισθούς 8.000 δολαρίων σε 15χρονους [εικόνες] - iefimerida.gr

Bloomberg: To παιδομάζωμα της Silicon Valley -Δίνουν μισθούς 8.000 δολαρίων σε 15χρονους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To Facebook και προσωπικά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έστρωσαν κόκκινο χαλί στον 17χρονο Μάικλ Σάιμαν, μόλις ο πιτσιρικάς είπε το μεγάλο «ναι» για να δουλέψει για λογαριασμό του δημοφιλούς social media.

Όμως δεν είναι μόνος! Οι μεγάλες εταιρείες της επονομαζόμενης Silicon Valey ολοένα και περισσότερο προσεγγίζουν παιδιά κάτω των 18 ετών, τους προσφέρουν «τρελούς» μισθούς και τους αναθέτουν projects που θα αποτελέσουν την ατμομηχανή των κερδών τους τα επόμενα χρόνια.

Bloomberg: To παιδομάζωμα της Silicon Valley -Δίνουν μισθούς 8.000 δολαρίων σε 15χρονους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ με τον 17χρονο Μάικλ Σάιμαν

Ο Σάιμαν δεν πίστευε στα μάτια του όταν έλαβε ένα e-mail από το Facebook που του ζητούσε να δουλέψει γι' αυτούς. Ο μικρός από το Μαϊάμι, κομπιουτεράς από τα γεννοφάσκια του, εκμεταλλεύτηκε ένα πρόγραμμα του fb και έφτιαξε ένα δικό του mobile application που σε μικρό χρονικό διάστημα έκανε ρεκόρ «κατεβασμάτων».

Φυσικά, οι ιθύνοντες του fb όχι μόνο δεν τον κατηγόρησαν ή δεν τον έστειλαν στα δικαστήρια, αλλά του προσέφεραν δουλειά με πολύ καλή αμοιβή.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Αυτή είναι η νέα τάση στις μεγάλες επιχειρήσεις; Το Bloomberg αναφέρει πως, ναι, αυτή ακριβώς είναι η προσπάθεια των «μεγάλων»: να οικειοποιούνται το αυτοφυές ταλέντο των 16άρηδων, να τους καλοπληρώνουν και εκείνοι να βγάζουν νέα προγράμμα που θα τους αποφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπάρχει μια κουλτούρα στη Silicon Valley απόλυτα στραμμένη προς τη νέα γενιά. Ο Πίτερ Θίελ, επενδυτής στο fb, πληρώνει παιδιά κάτω των 20 ετών με 100.000 δολάρια, με σκοπό να αφήσουν το σχολείο και να κυνηγήσουν το μεγάλο όνειρο στην αγορά. Ολοι ψάχνουν την ευκαιρία, όπως έκανε ο Νικ Ντ'Αλοΐσιο που στα 17 του έγινε εκατομμυριούχος.

Bloomberg: To παιδομάζωμα της Silicon Valley -Δίνουν μισθούς 8.000 δολαρίων σε 15χρονους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο πολυεκατομμυριούχος Νικ Ντ'Αλοΐσιο

Άλλη κλασική περίπτωση είναι ο Τζέιμς Άντερσον από το Όρεγκον που μέσω μια startup εταιρείας και στα 13 του χρόνια (τώρα είναι 15) προσεγγίστηκε από μεγάλους κολοσσούς.
Όλα αυτά τα παιδιά και άλλα που έρχονται από πίσω τους λαμβάνουν χρήματα που ένας συνομήλικός τους (πόσο μάλλον μεγαλύτερος) θα έβλεπε μόνο στο όνειρό του. Οι μισθοί τους φτάνουν ακόμα και στα 8.000 δολάρια. Οι τεχνολογικές εταιρείες είναι αυτές που πληρώνουν καλύτερα και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο βλέπουν πως τα προσφερόμενα... μυαλά έρχονται με γεωμετρική πρόοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Facebook social media Μαρκ Ζούκερμπεργκ Silicon Valley
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ