Χαμός στις ΗΠΑ -Εφημερίδα της Νέας Υόρκης αποκάλεσε τον Ομπάμα «νέγρο» [εικόνα] - iefimerida.gr

Χαμός στις ΗΠΑ -Εφημερίδα της Νέας Υόρκης αποκάλεσε τον Ομπάμα «νέγρο» [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένεις ή, αλλιώς, δεν υπάρχει εφημερίδα στον κόσμο που να μην έχει πέσει σε γκάφα ολκής. Μόνο που αυτή της αμερικανικής εφημερίδας WestView News προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις.

Ο τίτλος ενός άρθρου της νεοϋορκέζικης εφημερίδας που αναφερόταν στον Μπαράκ Ομπάμα και τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι ακροδεξιοί, δημιούργησε σάλο στις ΗΠΑ. «Ένας νέγρος στον Λευκό Οίκο» ήταν ο τίτλος του άρθρου, που μπορεί να ήταν επαινετικό για τον πρόδρο των ΗΠΑ, ωστόσο ο τίτλος δημιουργούσε σύγχυση.

Ο αρθρογράφος James Lincoln Collier αναφερόταν στο πώς οι ακραίοι των ΗΠΑ υποδέχθηκαν την είσοδο του Μπαράκ Ομπάμα στον υψηλότερο θώκο της χώρας, κάτι που ο τίτλος δεν το έδειχνε καθαρά.

Η διεύθυνση της εφημερίδας κατανοώντας το λάθος της, ζήτησε συγγνώμη αντιλαμβανόμενη πως ο συγκεκριμένος τίτλος ήταν προσβλητικός και ρατσιστικός.

Το αμφιλεγόμενο δημοσίευμα

Ο 86χρονος εκδότης της εφημερίδας, Τζορτζ Καψής μιλώντας στο Sky News παραδέχθηκε το λάθος και είπε πως δεν άκουσε τους συνεργάτες του που του είπαν να μην αφήσει τον τίτλο στο άρθρο. Όπως τόνισε: «Δεν γίνεται να χρησιμοποιεί κανείς αυτού του είδους τους χαρακτηρισμούς».

Είναι χαρακτηριστικό πως στην ίδια έκδοση, ακριβώς κάτω από το κεντρικό θέμα που αναφερόταν στον Ομπάμα, υπήρχε ένα άρθρο αφροαμερικανού συντάκτη που περνούσε... γενεές δεκατέσσερις τον αρθρογράφο που χαρακτήρισε νέγρο τον Ομπάμα, όμως, ο Καψής παραδέχεται πως ακόμα και έτσι δεν σώζεται η κατάσταση και το λάθος που έκανε ήταν ασυγχώρητο.

Πάντως, αντίδραση από τον Λευκό Οίκο δεν υπήρξε για το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα Sky News ρατσιστικό σχόλιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ