Ανανεώνεται η θητεία του Κώστα Μποτόπουλου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - iefimerida.gr

Ανανεώνεται η θητεία του Κώστα Μποτόπουλου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανανέωση της θητείας του Κώστα Μποτόπουλου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε η κυβέρνηση και ήδη προωθεί τη σχετική απόφαση στη Βουλή.

Ο κ. Μποτόπουλος, συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από τον Οκτώβριο του 2011.

Ο Κώστας Μποτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Ως δικηγόρος εξειδικεύτηκε στο δημόσιο και στο χρηματο-οικονομικό δίκαιο, εργαζόμενος στο γραφείο Τρύφωνος Κουταλίδη και ως νομικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος στον τομέα της νομισματικής πολιτικής και των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2007 ως το 2009, μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εισηγητής της σοσιαλιστικής ομάδας για τον προϋπολογισμό του 2010.

Υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009. Έχει γράψει 8 νομικά και πολιτικά βιβλία και πάνω από 1000 άρθρα. Τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στα περιοδικά Μεταρρύθμιση και Διαβάζω και στην ειδησεογραφική πύλη Euro2day. Μιλά γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ