Σήμερα αποφασίζει το ΤΑΙΠΕΔ για τις εταιρείες που θα περάσουν στον β΄γύρο του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ [λίστα] - iefimerida.gr

Σήμερα αποφασίζει το ΤΑΙΠΕΔ για τις εταιρείες που θα περάσουν στον β΄γύρο του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα αποφασιστούν οι όμιλοι που περνούν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού για το 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ φέρεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί και εκτιμά πως η διαδικασία διάθεσης του 67% του ΟΛΘ θα μπορέσει να εξελιχθεί βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Ενδιαφέρον για τον ΟΛΘ έχουν εκφράσει οι εξής όμιλοι:

  • Η APM Terminals B.V. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα διαχείρισης τερματικών σταθμών σε λιμάνια στον κόσμο, μέλος του Maersk Group.
  • Η επενδυτική εταιρεία Deutsche Invest Equity Partners.
  • Η βραζιλιάνικη εταιρεία Duferco Particiption Holding SA με έδρα την Ελβετία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο μετάλλων.
  • Ο διαχειριστής τερματικών σταθμών International Container Terminal Services με έδρα στις Φιλιππίνες.
  • Ο ιαπωνικός όμιλος Mitsui & Coπου έχει δραστηριότητες σε πολλούς βιομηχανικούς κλάδους.
  • Η P&O Steam Navigation Company με έδρα τη Βρετανία στην οποία μετέχει η Dubai Ports.
  • Η Russian Railways JSC σε συνεργασία με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
  • Η Yilport Holding, θυγατρική εταιρεία του τουρκικού ομίλου Yildirim Group.

Σημειώνεται ότι για τον ΟΛΘ, αρχικό ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει περισσότερες εταιρείες σε σύγκριση με τον ΟΛΠ, κυρίως γιατί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν έχει δεσμευθεί με συγκεκριμένο μνηστήρα, όπως συμβαίνει στον Πειραιά με την κινεζική Cosco. Μεταξύ των υποψηφίων είναι και αρκετοί από τους ομίλους που ανταγωνίζονται για τον ΟΛΠ όπως η APM Terminal που ανήκει στον παγκόσμιο ναυτιλιακό κολοσσό Maersk και η International Container Terminal Services (ICTS) από τις Φιλιππίνες.

Επιπλέον, εντός των προσεχών ημερών υποτίθεται πως πρέπει να ανοίξει το λεγόμενο data room για τον ΟΛΠ μέσω του οποίοι οι πέντε επενδυτές που πέρασαν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού θα έχουν πρόσβαση σε στοιχεία για την υπό ιδιωτικοποίηση εταιρεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ