Σύσκεψη για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης -Τετ α τετ εργαζομένων με τον Σταϊκούρα - iefimerida.gr

Σύσκεψη για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης -Τετ α τετ εργαζομένων με τον Σταϊκούρα

Σύσκεψη για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης - Στις 13.00 το ραντεβού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα θα συναντηθούν σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ). Επί τάπητος θα τεθεί το μέλλον της Βιομηχανίας, μετά την είδηση ότι - βάσει του σχεδίου της εταιρείας συμβούλων «Kantor» - η λειτουργία των δύο εκ των τριών ζαχαρουργείων της εταιρείας σε Σέρρες και Ορεστιάδα προγραμματίζεται να ανασταλεί λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας τους.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν, εκτός από τον κ. Σταϊκούρα, ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕΒank, Νικόλαος Μαράντος, βουλευτές των Σερρών και του Έβρου και εκπρόσωποι των εργαζομένων και των αγροτών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης: «Στη σύσκεψη θα συζητήσουμε πώς θα μπορούσε να συνεχιστεί η λειτουργία των τριών εργοστασίων. Θεωρούμε ότι, όπως είναι κατανεμημένη η τευτλοκαλλιέργεια, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε καλύτερα κόστη αν κλείσουν τα δύο εργοστάσια και παραμείνει σε λειτουργία μόνο εκείνο του Πλατέος. Τεύτλα καλλιεργούνται σε μια περιοχή από τον Δομοκό μέχρι το Τριεθνές. Η προσκόμιση τους από όλες αυτές τις περιοχές της Ελλάδας μόνο στο Πλατύ θα ήταν οικονομικά καταστροφική», τονίζοντας ότι αν ακολουθηθεί αυτή η επιλογή, θα αποτελέσει και την οριστική ταφόπλακα για την ΕΒΖ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ