CINETROLL: Ο Γούντι Άλεν κατατροπώνει τους Τransformers -Ή γιατί οι Έλληνες είμαστε κομπλεξάρες - iefimerida.gr

CINETROLL: Ο Γούντι Άλεν κατατροπώνει τους Τransformers -Ή γιατί οι Έλληνες είμαστε κομπλεξάρες

CINETROLL: Ο Γούντι Άλεν κατατροπώνει τους Τransformers -Ή γιατί οι Έλληνες είμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ακόμα ένα πεσμένο εισπρακτικά τετραήμερο χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις εκτός από τις εντελώς χαμηλές πτήσεις του πανάκριβού blockbuster. O TAZ βαριέται φρικτά.


Υπήρξε μια εποχή που το να γράφω και να αναλύω το box office ήταν από τις πιο διασκεδαστικές συγγραφικές μου δραστηριότητες γιατί ικανοποιούσε δύο από τις «πετριές» του εγκεφάλου μου. Το σινεμά και τις παντός είδους λίστες. Ή ίσως ήταν απλά μια άλλη εποχή που το κοινό ενδιαφερόταν για το τι βγαίνει στις αίθουσες. Κάτι που δεν ισχύει όταν σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων, το τετραήμερο που μας πέρασε μόλις 72.097 επισκέφτηκαν μια κινηματογραφική αίθουσα.

Είναι απόλυτα λογικό μια ταινία σαν τους "Transformers 4" να μην ανήκει στα κινηματογραφικά σου γούστα (μολονότι εγώ πέρασα ζάχαρη). Είναι όμως ανεξήγητο μια τέτοια παραγωγή που σαρώνει σε όλον τον κόσμο, εδώ, στην Ελλάδα, να σέρνεται. Και όχι, αυτό δε σημαίνει ότι το ελληνικό κοινό είναι πιο εκλεκτικό. Γιατί δεν είναι λίγα τα σκουπίδια που «σπάνε ταμεία» και στην Ελλάδα.

Είναι ότι σαν λαός, είμαστε εντελώς αψυχολόγητοι και κινηματογραφικά τουλάχιστον κομπλεξάρες (με τη βοήθεια πάντα των κριτικών) προκειμένου να το παίξουμε σοφιστικέ. Σνομπάρουμε τους «Transformers» επειδή «είναι για παιδάκια. Τρέχουμε όμως να δούμε μια μέτρια κομεντί με τον Γούντι Άλεν, μόνο και μόνο επειδή το να λες στο κομμωτήριο πόσο αγαπάς τον Γούντι Άλεν, ανεβάζει τα ποσοστά επιτυχίας του ντεκαπάζ σου ως παράγοντα μέτρησης του IQ σου.

Πιο αναλυτικά, οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες στην Ελλάδα για το τετραήμερο που πέρασε είναι:

1. EΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΖΙΓΚΟΛΟ: 21.291 εισιτήρια

2. TRANSFORMERS 4 – Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ: 12.968 εισιτήρια (59.934 σύνολο)

3. ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: 8.263 εισιτήρια

4. ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟ ΣΑΣ 2: 5.213 εισιτήρια (62.66 σύνολο)

5. ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ; 4.590 εισιτήρια (31.578 σύνολο)

*Διάβασε τις κριτικές για τις ταινίες της εβδομάδας εδώ

Στις Η.Π.Α. η πεντάδα διαμορφώθηκε ως εξής:

1. ΤRΑΝSFORMERS 4 – H EΠOXH TOY AΦΑΝΙΣΜΟΥ: 36,4 εκ. δολάρια (174,7 σύνολο)

2. ΤΑΜΜΥ: 21,2 εκ. δολάρια (32,9 σύνολο)

3. DELIVER US FROM EVIL: 9,5 εκ. δολάρια (15 σύνολο)

4. 22 JUMP STREET: 9,4 εκ. δολάρια (158,9 συνολο)

5. ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟ ΣΑΣ 2: 8,8 εκ. δολάρια (140 σύνολο)

*Ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Box Office Γούντι Άλεν Transformers cinetroll
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ