Προτάσεις Κουβέλη για τα πάντα: Κείμενο για μικρή ΔΕΗ -Επιστολές σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για Κεντροαριστερά - iefimerida.gr

Προτάσεις Κουβέλη για τα πάντα: Κείμενο για μικρή ΔΕΗ -Επιστολές σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για Κεντροαριστερά

Προτάσεις Κουβέλη για τα πάντα: Κείμενο για τη μικρή ΔΕΗ -Επιστολές σε ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκαλέσει εκτάκτως την ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ», η Αγίου Κωνσταντίνου κατέθεσε τη δική της πρόταση μετά την απόφαση που έλαβαν σε κοινή συνεδρίαση η εκτελεστική επιτροπή και η κοινοβουλευτική ομάδα.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν το κόμμα να καταθέσει τη δική της πρόταση για δημοψήφισμα και να μην συνταχθεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε: «Η κατάθεση ξεχωριστής πρότασης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σε καμία ενέργεια δεν αποδυναμώνει την προσπάθεια για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού των 120 βουλευτών, που όπως σας είναι γνωστό είναι αναγκαίος αριθμός προκειμένου να προκληθεί συζήτηση στο κοινοβούλιο», προσθέτοντας πως «Εμείς κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν να προκύψει ο αριθμός των 120 βουλευτών προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση στη Βουλή. Σε καμία περίπτωση στον αριθμό των 120 βουλευτών δεν συναριθμούμε τη Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως η θέση της ΔΗΜΑΡ υπέρ της απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχει καμία σχέση με τη «διάλυση και την εκποίηση της μικρής ΔΕΗ. Είμαστε εναντίον αυτών των ιδιωτικοποιήσεων που βγάζουν στο σφυρί κοινωνικά αγαθά, δεν εντάσσονται σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο και δεν διασφαλίζουν το συμφέρον όλων των Ελλήνων πολιτών αλλά και το γενικότερο δημόσιο συμφέρον» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και έκανε λόγο για διάλυση της ΔΕΗ καθώς όπως είπε παραχωρείται το «φιλέτο της εταιρείας», καθώς «πωλούνται υποδομές, προσωπικό και κατά παγκόσμια πρωτοτυπία και πελατολόγιο».

Για τους διαφωνούντες

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους διαφωνούντες στο κόμμα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πλειονότητα των βουλευτών και θα υπογράψει και θα ψηφίσει την πρόταση της ΔΗΜΑΡ.

«Έχω σεβασμό στη διαφορετική άποψη και βαθύτατο σεβασμό στη συλλογική άποψη», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως η συγκέντρωση των 120 υπογραφών δεν έχει σχέση με προανάκρουσμα της στάσης της ΔΗΜΑΡ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιστολές σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο θέμα της Κεντροαριστεράς λέγοντας πως η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες για να ανοίξει ο διάλογος για το θέμα και για αυτό τον λόγο αύριο Τρίτη θα σταλούν δύο επιστολές μια προς το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τους Οικολόγους και ανεξάρτητους βουλευτές και μια προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαμορφωθεί πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ