Μνημόνιο και στη ΝΔ - iefimerida.gr

Μνημόνιο και στη ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της οικονομικής συγκυρίας που δυσκολεύει τη συγκέντρωση πόρων. Στη Λεωφόρο Συγγρού, ο πρόεδρος του κόμματος αναγκάστηκε να πάρει σκληρές αποφάσεις για να μειώσει τα έξοδα του κόμματός του, αποφάσεις που πλήτουν ευθέως τους εργαζόμενους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε πρώτη φάση, έγιναν απολύσεις 40 υπαλλήλων του κόμματος (σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται κι άλλες), καταργήθηκαν οι υπερωρίες, ενώ μειώθηκαν οι μισθοί των υπαλλήλων του κόμματος, μειώσεις που φτάνουν μέχρι και το 25%.

Ταυτόχρονα, υποχρεώνονται οι βουλευτές του κόμματος να πουλήσουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ έκαστος, προκειμένου να συγκεντρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα ένα ποσό που να καλύψει βασικές λειτουργικές δαπάνες.

Η οικονομική κατάσταση της Νέας Δημοκρατίας είναι τόσο προβληματική ώστε να θεωρείται αβέβαιο αν το κόμμα θα συνεχίζει να νοικιάζει το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης στο οποίο μετά την μετεγκατάσταση του κόμματος στη Συγγρού επρόκειτο να στεγαστεί το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Τα μέτρα αυτά κρίνονται απαραίτητα προκειμένου να συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία να αποπληρώνει την εξόφληση του δανείου ύψους 950.000 ευρώ το μήνα και ταυτόχρονα να καταβάλλει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ταυτόχρονα, η Νέα Δημοκρατία είναι σε συνομιλίες με διαφημιστικές εταιρείες προκειμένου να συμφωνηθεί ένα λογικό hair cut σε σχέση με τα χρέη που έχει προς αυτές η Ρηγίλλης. Το πιθανότερο είναι να γίνουν συμψηφισμοί των υποχρεώσεων με νέες καμπάνιες του κόμματος.

Είναι πάντως απορίας άξιον πως βρέθηκε σε τόσο δεινή κατάσταση ένα κόμμα που σε ισολογισμούς του παρελθόντος εμφάνιζε έσοδα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ