Μικρή μείωση των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου τον Μάιο - iefimerida.gr

Μικρή μείωση των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου τον Μάιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρή μείωση σημείωσαν κατά τον Μάιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σε σχέση με τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου μειώθηκαν τον Μάιο σε 4,49 δισ. ευρώ έναντι 4,7 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Όσο για τις επιστροφές φόρου που εκκρεμούν, εκείνες σημείωσαν μικρή αύξηση. Συγκεκριμένα τον Μάιο ανήλθαν σε 549 εκατ. ευρώ από 531 εκατ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο.

Οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων αυξήθηκαν στα 2,946 δισ. ευρώ, έναντι 2,965 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Τα χρέη του ΕΟΠΠΥ αυξήθηκαν στα 1,957 δισ. ευρώ, από 1,946 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Μείωση κατέγραψαν οι οφειλές των νοσοκομείων που ανήλθαν τον Μάιο σε 810 εκατ. ευρώ, από 831 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο.

Οι οφειλές των υπουργείων μειώθηκαν τον Μάιο σε 253 εκατ. ευρώ, από 264 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο. Οι οφειλές της τοπικής αυτοδιοίκησης σημείωσαν επίσης μικρή μείωση, ανερχόμενες σε 395 εκατ. ευρώ, έναντι 431 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο.

Τα λοιπά νομικά πρόσωπα μείωσαν τα χρέη τους στα 186 εκατ. ευρώ, από 211 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ