Δραπέτευσαν 63 από τις γυναίκες που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ - iefimerida.gr

Δραπέτευσαν 63 από τις γυναίκες που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι νεαρές γυναίκες απήχθησαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων που διήρκεσαν αρκετές ημέρες αρχής γενομένης από της 16ης Ιουνίου στο χωριό Κουμαμπζά στην πολιτεία Μπόρνο.

Ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας στο Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι 63 όμηροι δραπέτευσαν την Παρασκευή το βράδυ. «Μόλις έλαβα την ειδοποίηση από τους συναδέλφους μου στην περιοχή Νταμπόα ότι περίπου 63 γυναίκες και κορίτσια που είχαν απαχθεί επέστρεψαν στα σπίτια τους»

Αλλη πηγή στην περιοχή Νταμπόα ανέφερε ότι μεταξύ των απαχθέντων γυναικών και κοριτσιών ήταν ακόμη και παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών.

Η Μπόκοπ Χαράμ απήγαγε περισσότερες από 200 μαθήτριες γυμνασίου από την πόλη Τσίμποκ επίσης, στην πολιτεία Μπόρνο στα μέσα Απριλίου προκαλώντας παγκόσμια κινητοποίηση με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων όπως η Μισέλ Ομπάμα και η Αντζελίνα Τζολί.


Έκθεση που πραγματοποίησε πέρυσι ι Human Rights Watch αναφέρεται ειδικά σε απαγωγές και βιασμούς υναικών και κοριτσιών από την ομάδα των ακραίων ισλαμιστών αλλά και στην αναγκαστική στρατολόγηση παιδιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ