Το «ναι» του Κουβέλη στον Τσίπρα για το δημοψήφισμα θα συζητήσει η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ - Ποιοι θα θέσουν θέμα Ψαριανού - iefimerida.gr

Το «ναι» του Κουβέλη στον Τσίπρα για το δημοψήφισμα θα συζητήσει η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ - Ποιοι θα θέσουν θέμα Ψαριανού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καταρχήν θετική απάντηση του Φώτη Κουβέλη στο κάλεσμα Τσίπρα για δημοψήφισμα σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ» έχει προκαλέσει νέες αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ.

Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, Δευτέρα, κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει αφορμή για συνολικότερο ξεκαθάρισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση του Γρηγόρη Ψαριανού έχει θεωρηθεί «τουλάχιστον προσβλητική» για το κόμμα και το αριστερό δίκτυο αναμένεται να θέσει επί τάπητος το ζήτημα παραμονής του στη Δημοκρατική Αριστερά.

Τα όργανα συνεδριάζουν σήμερα στις 11:00 προκειμένου να επικυρώσουν την απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, που είπε «ναι» στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για συλλογή 120 υπογραφών βουλευτών προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Στην απόφαση του προέδρου αντιδρούν κάποιοι από τους 13 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, εκτιμώντας ότι το κόμμα τους είναι ο μεγάλος χαμένος της συζήτησης καθώς μετατρέπεται σε «ουρά» της Κουμουνδούρου.

Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού: «Δεν θα υπογράψω. Δεν θέλω δημοψήφισμα και δεν συμφωνώ με την πρόταση. Είμαι υπέρ της απελευθέρωσης της ενέργειας, χωρίς βεβαίως η ΔΕΗ να δοθεί προίκα σε ημετέρους ή να δημιουργηθεί ένα νέο καρτέλ όπως έγινε με την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής». «Ουσιαστικά είμαι εκτός ΔΗΜΑΡ» ανέφερε και δήλωσε πως δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ εκείνων που δεν συμφωνούν με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η τάση του Σπύρου Λυκούδη, που δεν προτίθεται να βάλει την υπογραφή του στην πρόταση για δημοψήφισμα.

Από την πλευρά της η ηγεσία σημειώνει ότι το ζήτημα της ΔΕΗ είναι κρίσιμης σημασίας και η συμμετοχή στην πρωτοβουλία για τις 120 υπογραφές δεν σχετίζεται με άλλες πολιτικές εξελίξεις όπως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που κατά τις εκτιμήσεις επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ