Νέο «όχι» της Μέρκελ για την έκδοση ευρωομολόγου - iefimerida.gr

Νέο «όχι» της Μέρκελ για την έκδοση ευρωομολόγου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα ότι απορρίπτει την έκδοση ευρωομολόγων για την επίλυση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης στην διάρκεια τελετής για να της απονεμηθεί βραβείο για την πολιτική ηγεσία της στην Ευρώπη.

"Το ευρώ αποδείχθηκε καλό πράγμα", είπε η Μέρκελ σε ένα ακροατήριο 500 ανθρώπων. "Αποτελεί θεμέλιο της κοινής μας οικονομικής επιτυχίας".

Όμως, συνέχισε, τα ευρωομόλογα θα εξάλειφαν όποια κίνητρα έχουν οι κυβερνήσεις να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους. Τόνιζε πως η ΕΕ πρέπει να σταματήσει πριν καταστεί μια "ένωση χρέους" και να γίνει μια "ένωση σταθερότητας".

Η Μέρκελ μίλησε αφού παρέλαβε το βραβείο του Αυτοκράτορα Όθωνα Α' στο Μαγδεμβούργο.

Η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, η οποία μετέβη στη Γερμανία και έδωσε μια ομιλία στην εκδήλωση προς τιμήν της Μέρκελ, είπε ότι "όχι μόνο το μέλλον της Γερμανίας αλλά και το μέλλον της Ευρώπης επαφίεται στους ώμους της καγκελαρίου".

Η πολιτική της Μέρκελ "θα γραφτεί στην ιστορία ως μια έντιμη περίοδος που θα καταστήσει την Ευρώπη και τον καθένα μας ξεχωριστά ισχυρότερους", πρόσθεσε.

Ωστόσο η τοποθέτηση της Μέρκελ εναντίον του ευρωομολόγου δέχεται έντονες επικρίσεις από οικονομολόγους.

Μπ.Γ./ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ