Η Honda έβγαλε φτερά - iefimerida.gr

Η Honda έβγαλε φτερά

Η Honda έβγαλε φτερά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δραστηριότητες της Honda δεν εξαντλούνται μόνο στις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα, αλλά επεκτείνονται μεταξύ άλλων και στις γεννήτριες, τα χλοοκοπτικά και λοιπά μηχανήματα που απαιτούν τη χρήση κινητήρων.

Πρόσφατα μάλιστα η ιαπωνική εταιρεία έγινε και κατασκευαστής αεροσκαφών, μιας και το πρώτο τζετ της ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την παρθενική του πτήση από το αεροδρόμιο Piedmont Triad στην Βόρεια Καρολίνα.Κατά τη διάρκεια της πτήση των 84 λεπτών το Honda Jet, όπως ονομάζεται, έφτασε σε ύψος 15.500 ποδιών και ανέπτυξε ταχύτητα 645 χλμ./ ώρα, ενώ με τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε πως είναι ένα από τα πιο ασφαλή μικρά αεροσκάφη που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Οι κινητήρες του είναι δύο turbofan που εξασφαλίζουν μέγιστη ταχύτητα 778 χλμ./ ώρα, το ανώτερο ύψος που μπορεί να φτάσει είναι στα 43.000 πόδια, ενώ η παραγωγή του έχει ήδη ξεκινήσει παρόλο που ακόμα δεν διαθέτει «έγκριση τύπου».

Κι αυτό γιατί η Honda θέλει να μπορεί να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση που περιμένει, μιας και όπως λένε οι άνθρωποί της «πρόκειται για το πιο γρήγορο, πιο ήσυχο και πιο αποδοτικό τζετ στην κλάση του», ενώ αν λάβουμε υπόψη τη φιλοσοφία της και την ιστορία της δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε.

Η Honda έβγαλε φτερά | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο φτερά δυνατότητες Honda
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ