Αρχαία κλοπιμαία των ναζί επέστρεψαν στην Ελλάδα από το γερμανικό μουσείο [βίντεο] - iefimerida.gr

Αρχαία κλοπιμαία των ναζί επέστρεψαν στην Ελλάδα από το γερμανικό μουσείο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

την περασμένη εβδομάδα περισσότερα από 10.000 αρχαία αντικείμενα, κυρίως όστρακα και κομμάτια από αγγεία της Νεολιθικής περιόδου, τα οποία είχαν κλαπεί από τους ναζί το 1941 από ανασκαφές στη Θεσσαλία.Στην Ελλάδα επέστρεψαν

Τα κομμάτια αυτά βρίσκονταν μέχρι πρότεινος σε γερμανικό μουσείο και ο διευθυντής του Γκούντερ Σέμπελ, ήταν από την πρώτη στιγμή θετικός στην επιστροφή τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη Δευτέρα θα έρθει και ο ίδιος με την ομάδα του στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί μια μικρή τελετή για τον επαναπατρισμό των αντικειμένων.

Παράλληλα, στην εκδήλωση τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης θα παρουσιάσουν και την επικαιροποίηση του βιβλίου «Ζημίαι των Αρχαιοτήτων εκ του Πολέμου και των Στρατών Κατοχής», στο οποίο είχαν καταγραφεί το 1946 όλα τα αρχαία τα οποία θεωρούνταν κλεμμένα από τις γερμανικές, ιταλικές και βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ